30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVosganian: Fondul de salarii la Oltchim este asigurat şi pe luna aprilie

Vosganian: Fondul de salarii la Oltchim este asigurat şi pe luna aprilie

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat Guvernul că restanţele salariale au fost achitate muncitorilor la Oltchim şi că este asigurat şi fondul de salarii pe aprilie, informează Mediafax.

„Erau restanţe adunate în ultimul an de aproape două luni. Ele au fost plătite şi este asigurat fondul de salarii şi pentru luna aprilie, urmând ca ordonanţa pe care o adoptăm astăzi (privind plăţile compensatorii pentru disponibilizaţi -n.r.) să asigure stingerea oricărui litigiu de muncă şi pentru viitor, astfel încât, din perspectiva salarială, Oltchim are problemele rezolvate”, a afirmat Vosganian, în şedinţa de guvern.

Premierul Victor Ponta a arătat la rândul său că administratorul special trebuie să identifice modul în care s-au acumulat datorii de 800 milioane euro de către fosta conducere, „cu sprijinul unor şefi de sindicat”, şi a subliniat că, deşi au fost plătite salarii pentru perioade în care la Oltchim (OLT) nu a existat activitate, acest fapt nu trebuie să devină o regulă.

„Nu putem să facem o regulă să plătim salarii când nu se munceşte. Excepţia e excepţie şi pe termen limitat, nu poţi să plăteşti dacă nu se munceşte”, a afirmat premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS