9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVarujan Vosganian a purtat discuţii cu Gabriel Sicoe, secretarul general al Dacia-Renault

Varujan Vosganian a purtat discuţii cu Gabriel Sicoe, secretarul general al Dacia-Renault

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a arătat interesat de situaţia salarizării angajaţilor de la Dacia-Renault Mioveni şi de negocierile pe această temă între conducerea societăţii şi sindicate, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o astăzi la sediul ministerului, cu Secretarul General al Dacia-Renault, Gabriel Sicoe.
Oficialul Dacia-Renault l-a informat pe ministrul Economiei că, în cursul acestei săptămâni, ar putea fi finalizate discuţiile cu reprezentanţii sindicali pe tema majorărilor salariale pentru acest an.
În acelaşi timp, Gabriel Sicoe a ridicat problema „voucherelor” din Programul „Rabla”, arătând că acestea nu sunt suficiente, faţă de cele 20.000 de „vouchere” alocate pentru acest an fiind necesare, în opinia sa, circa 45.000. Ministrul Varujan Vosganian a menţionat că, în situaţia în care va fi ridicată, în şedinţa de Guvern, problema creşterii numărului de „vouchere” din Programul „Rabla”, va face precizarea că numărul alocat nu este suficient în comparaţie cu cerinţele pieţei.

Conducerea Dacia-Renault discută, în aceste zile, cu reprezentanţii sindicali pe tema majorărilor salariale pentru acest an. Negocierile pe marginea noului contract colectiv de muncă de la Dacia au început pe 20 februarie şi până în prezent s-au desfăşurat 14 şedinţe de negociere.
Pe 20 martie, o parte dintre salariaţii Uzinei Vehicule Dacia de la Mioveni au întrerupt lucrul, pe fondul nemulţumirilor legate de evoluţia negocierilor privind contractul colectiv de muncă. Protestul spontan s-a încheiat după o zi.
Dacia exportă circa 90% din producţie şi a vândut aproximativ 360.000 de automobile la nivel mondial anul trecut, cu 4,8% mai mult faţă de 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS