17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVâlcea: Angajaţii Oltchim au primit astăzi lichidarea pe decembrie 2012 şi salariul pe luna martie

Vâlcea: Angajaţii Oltchim au primit astăzi lichidarea pe decembrie 2012 şi salariul pe luna martie

Angajaţii combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit astăzi banii reprezentând lichidarea pe luna decembrie 2012 şi întreg salariul pe luna martie 2013, informează b1.ro. Întreaga sumă, de 10,9 milioane de lei, a fost alocată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea din Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale. Cu toate acestea, acordarea unei părţi din restanţele salariale nu i-a liniştit pe oameni, care spun că „problemele Oltchim rămân în continuare grave şi trebuie rezolvate urgent”.

Potrivit liderului Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea, inginerul Mihai Diculoiu, din acelaşi fond se vor acorda şi salariile pe luna aprilie, în jurul datei de 12 mai, dar rămân restante avansul pe luna ianuarie 2013, 55% din lichidarea pe februarie, câte 50 de lei pentru fiecare salariată pentru ziua de 8 Martie, sumă stipulată conform Contractului Colectiv de Muncă , dar şi tichetele de masă aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie.

Reprezentanţii sindicatului combinatului chimic vâlcean spun că salariaţii aşteaptă în continuare măsuri de repornire şi eficientizare a activităţii combinatului, iar Adunarea Generală a Creditorilor care are loc luni, pe 15 aprilie, este „un prilej de clarificare a situaţiei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS