34 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriANAF şi CFR Marfă vor prelua datorii CFR SA de 120 milioane de lei, respectiv 606 milioane de lei

ANAF şi CFR Marfă vor prelua datorii CFR SA de 120 milioane de lei, respectiv 606 milioane de lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va prelua un debit restant, în cuantum de 119 milioane lei, pe care CFR SA îl înregistrează la AVAS, iar ulterior CFR Marfă va prelua o datorie de 605,9 milioane lei pe care CFR SA o are la ANAF, scăzută din sumele datorate de transportatorul de marfă administratorului reţelei feroviare, conform Mediafax.
Aceste prevederi sunt incluse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea unor măsuri financiar fiscale, elaborat de Ministerul Transporturilor.
Caracterul de urgenţă este justificat de necesitatea adoptării acestei măsuri în vederea stingerii creanţelor către bugetul de stat, atenuând astfel şi impactul social al proceselor de restructurare şi reorganizare a societăţilor comerciale, arată autorii documentului.
CFR SA a anunţat, luni, că în urma efectuării plăţilor pentru contribuţiile obligatorii către bugetul consolidat, şi-a redus datoriile cu 13% în primul trimestru, de la 620 milioane lei la 540 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS