14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCEO caută soluţii pentru a salva locurile de muncă de la Cazare Cantine

CEO caută soluţii pentru a salva locurile de muncă de la Cazare Cantine

Conducerea Complexului Energetic Oltenia le transmite celor 88 de salariaţi de la SC Cazare Cantine din Rovinari că se încearcă găsirea de soluţii pentru salvarea locurilor de muncă. Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia, păstrarea celor peste o sută de locuri de muncă este în legătură directă cu deciziile care sunt luate şi de către sindicatele din cele două exploatări Roşia şi Peşteana. Minerii de aici serveau masa preparată de Cazare Cantine Rovinari, însă, din această lună, au decis să renunţe la aceasta în favoarea tichetelor de masă. Conform reprezentanţilor Complexului Energetic Oltenia, administraţia nu are nici o legătură cu decizia ortacilor de a se renunţa la masa caldă, ci doar a luat act de dorinţa unei părţi a angajaţilor din minerit de a beneficia de tichete de masă, în locul mesei servite la locul de muncă.

Valoarea mesei, egală cu valoarea unui tichet

Una dintre soluţiile care ar salva locurile de muncă ar fi revenirea la masa caldă. În prezent, valoarea unui tichet de masă şi cea a mesei pregătite de SC Cazare Cantine este egală, respectiv nouă lei. Complexul Energetic Oltenia trebuia să plătească însă în plus 5,4 lei pentru o porţie, cheltuieli suplimentare.
„2.540 de salariaţi din cadrul exploatărilor miniere Roşia şi Peşteana au solicitat renunţarea la masa caldă, iar administraţia a înregistrat această solicitare prin intermediul liderilor de sindicat. Valoarea mesei calde este identică cu valoarea tichetului de masă. Economia care se face este rezultată din cheltuielile de regie. Aceste cheltuieli variază până la 5,4 lei pentru o porţie. Conducerea CE Oltenia încearcă să găsească soluţii pentru ca salariaţii Cantine Cazare Rovinari să îşi păstreze locurile de muncă”, se menţionează în comunicatul de presă al CEO.

Se mută cu greva la Târgu Jiu

În condiţiile în care masa este păstrată la SC Cazare Cantine, Complexul Energetic Oltenia trebuie să achite preţul unei mese şi jumătate, pentru ca minerii să beneficieze de o singură masă. Acelaşi lucru se întâmplă în continuare la Cazare Cantine Motru, unde cei peste 2.500 de mineri nu au renunţat, deocamdată, la masa caldă. Disperaţi că peste câteva zile îşi vor pierde definitiv locurile de muncă, respectiv pe 3 aprilie, cei 88 de salariaţi ai SC Cazare Cantine din Rovinari, intraţi de săptămâna trecută în grevă, vor să mute protestul în Târgu Jiu. Liderii salariaţilor au depus la Primăria Târgu Jiu o cerere pentru a obţine acordul pentru organizarea, începând de astăzi, a unui protest în faţa Prefecturii Gorj, din centrul oraşului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS