34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRovana Plumb: "România a primit încă 116 milioane de euro prin POS Mediu"

Rovana Plumb: „România a primit încă 116 milioane de euro prin POS Mediu”

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC), Rovana Plumb a avut în data de 5 martie, la Bruxelles, patru întâlniri de lucru cu comisari europeni: Comisarul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, Comisarul pentru Mediu, Janez Potocnik, Comisarul pentru Schimbări Climatice, Connie Hedegaard și Comisarul pentru Politică Regională, Johannes Hahn, conform unui comunicat al .
În cadrul întâlnirii bilaterale cu Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, subiectul principal abordat a fost Strategia privind dezvoltarea durabilă integrată a Deltei Dunării 2014 – 2020. În acest sens, s-a evidențiat necesitatea asigurării unor condiții reale pentru dezvoltarea economicosocială a comunităților locale din spațiul Deltei Dunării, corelate cu principiile de dezvoltare durabilă a zonei, prin aplicarea unui management bazat pe conservarea biodiversității.
Cei doi oficiali au analizat posibilitatea finanțării Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunării din mai multe programe operaționale, ținând cont de prioritățile identificate prin această strategie, astfel încât zona să se dezvolte din punct de vedere socio-economic, cu luarea în considerare a aspectelor referitoare la protecția mediului.
În cadrul întâlnirii dintre ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb și comisarul pentru Politică Regională, Johannes Hahn a fost dezbătută problematica absorbției fondurilor europene, în special în ceea ce privește POS Mediu. În acest context, ministrul român a prezentat stadiul actual al gradului de absorbție și contractare.
”Trebuie să menționez faptul că solicitările de plată ale României către Comisia Europeană prin POS Mediu au ajuns la un total de 581,14 mil. de euro și, respectiv, la o triplare a gradului de absorbţie, de 12,88%, față de momentul preluării mandatului. Totodată, prin proiectele aprobate,în momentul actual sunt contractate fonduri în procent de 103,28% din alocarea POS Mediu pentru perioada 2007-2013”.
La finalul întâlnirii, ministrul Rovana Plumb a mulțumit comisarului pentru sprijinul acordat în gestionarea Programului Operațional Mediu și pentru plata a încă 116 milioane de euro către România (realizată chiar înainte de întâlnirea cu oficialul european).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS