12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConstantin Niță a participat la reuniunea Consiliului Energiei

Constantin Niță a participat la reuniunea Consiliului Energiei

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niță, a participat vineri, 22 februarie, la reuniunea Consiliului Energiei. Organizată la Bruxelles, reuniunea a fost prezidată de Ministrul irlandez pentru Comunicații, Energie și Resurse Naturale, Pat Rabitte. Subiectele dezbătute în cadrul discuțiilor au inclus: piața internă de energie electrică și gaze naturale; propunerea legislativă ,,ILUC” (potențiale efecte indirecte în utilizarea terenurilor) care amendează Directivele privind promovarea energiei din surse regenerabile (Directiva 2009/28/CE) și calitatea carburanților (Directiva 98/70/CE). 
 
Acesta este primul Consiliu al Energiei desfășurat sub președinția irlandeză, la reuniune participând și Comisarul European pentru Energie, Günther H. Oettinger. Întâlnirea a inclus și o prezentare a rezultatului negocierilor cu Parlamentul European în privința Propunerii de Reglementare a activităților offshore de prospeție, explorare și producție de petrol și gaze.  Această propunere vizează reducerea riscului unui accident major offshore în apele Uniunii și limitarea consecințelor în cazul unui astfel de accident.
 
Propunerea de Directivă privind potențialele efecte indirecte în utilizarea terenurilor urmărește să promoveze o tranziție către biocarburanți care oferă economii substanțiale la nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră.
 
În ceea ce privește piața internă de energie, discuțiile s-au concentrat asupra finalizării acesteia și a implicării consumatorilor. Comunicarea pe această temă a reiterat beneficiile integrării piețelor europene de energie, stabilind modalitățile de asigurare în ceea ce privește atingerea potențialului pieței și satisfacerea nevoilor și așteptărilor cetățenilor și mediului de afaceri din UE. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS