13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSe caută 40 de „creiere“ pentru dezvoltare software la Craiova

Se caută 40 de „creiere“ pentru dezvoltare software la Craiova

Compania iQuest înfiinţează în Bănie un centru de dezvoltare software, unde vor fi angajaţi circa 40 de specialişti IT. Centrul va activa în clădirea de birouri de pe Al. I. Cuza.

Grupul iQuest, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii software, deschide un birou la Craiova, unde va angaja până la sfârşitul anului 40 de specialişti IT, fiind vizate persoane cu experienţă în domeniul dezvoltării software, dar şi absolvenţi de facultate, a anunţat compania, printr-un comunicat de presă. A fost aleasă Craiova pentru că aici există un centru universitar important şi tineri talentaţi în domeniul IT. „Craiova este un centru universitar important din ţară, în care specializările IT joacă un rol strategic. Numărul mare de absolvenţi, cât şi calitatea acestora ne-au determinat să realizăm această investiţie. Pe lângă aceste avantaje majore, se adaugă şi prezenţa unui mediu de business competitiv şi stabil, precum şi existenţa unui aeroport internaţional, care sperăm să fie dezvoltat în continuare, pentru a asigura o bună legătură cu clienţii globali ai companiei“, a declarat Cornelius Brody, fondator şi CEO al grupului iQuest, un român din Cluj, care este fondatorul companiei din Germania.
Până la sfârşitul acestui an, compania îşi propune să angajeze pentru biroul din Craiova până la 40 de persoane, atât cu experienţă în domeniul dezvoltării software, cât şi proaspăt absolvenţi. În acest sens, iQuest derulează un parteneriat strategic cu Universitatea din Craiova, iar pe parcusul întregului an compania va desfăşura programe destinate studenţilor şi absolvenţilor, precum iQuest University, sau programe de internship pe perioada verii. Noul sediu va fi situat în centrul oraşului, în ansamblul de birouri Continental Business Center, de pe strada Al. I. Cuza, care aparţine fraţilor Panait.

Calităţi necesare la angajare

„Pentru biroul din Craiova, iQuest caută candidaţi specializaţi în tehnologiile Java, .NET şi SharePoint, dezvoltatori web şi de aplicaţii mobile, testeri software şi web design-eri, specialişti în baze de date şi business intelligence“, susţin reprezentanţii companiei. Tinerii căutaţi trebuie să fie „creativi, să aibă cunoştinţe solide de limba engleză şi să fie pasionaţi de ceea ce fac“, au anunţat specialiştii în resurse umane ai companiei. “Cei interesaţi să se alăture echipei iQuest la Craiova pot obţine mai multe informaţii despre poziţiile deschise şi pot aplica pe site-ul nostru http://www.iquestgroup.com/en/jobs/available-jobs/, au precizat reprezentanţii companiei.

Se vor face softuri pentru companii din domenii diverse

Centrul de dezvoltare software iQuest din Craiova va furniza servicii şi soluţii software pentru industriile: life sciences, servicii financiare, telecomunicaţii, logistică şi media. În prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienţi din Europa de Vest, cu precădere în Germania, Elveţia, Marea Britanie şi Ţările Scandinave. „În plus, atunci când sunt identificate oportunităţi concrete pentru piaţa locală, echipa iQuest Craiova se va implica şi în proiecte autohtone de dezvoltare software“, informează compania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS