18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriActul normativ privind scumpirea gazelor naturale pentru clienţii non-casnici a fost publicat în Monitorul Oficial

Actul normativ privind scumpirea gazelor naturale pentru clienţii non-casnici a fost publicat în Monitorul Oficial

Actul normativ privind majorarea preţurilor finale reglementate la gazele naturale cu 5%, de la 1 februarie 2013, pentru clienţii non-casnici a fost publicat în Monitorul Oficial al României, informează Agerpres.ro. Documentul prevede etapele de majorare în perioada 2013-2014 şi creşterile estimative ale preţurilor finale reglementate la clienţii casnici şi non-casnici de gaze naturale, în corelare cu procentele previzionate în cuprinsul Memorandumului cu tema „Calendar de eliminare a preţurilor reglementate la gaze naturale”, aprobat de către Guvern în iunie 2012.

Preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă curentă pentru furnizorii care asigură în mod direct acoperirea consumului pe piaţa reglementată de gaze naturale se cifrează la 49 lei/MWh pentru non-casnici şi la 45,71 lei/MWh pentru clienţi casnici, de la 1 februarie 2013. Până la finalul anului 2014, preţul va ajunge la 119 lei/MWh pentru non-casnici şi 54 lei/MWh pentru casnici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS