17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPoftiţi la Târgul Doljconstruct!

Poftiţi la Târgul Doljconstruct!

Panouri fotovoltaice, covoare cu film carbon pentru încălzirea electrică prin pardoseală, uşi de interior, de exterior, centrale termice, corpuri de iluminat, materiale diverse pentru acoperiş şi multe elemente din fier forjat – acestea sunt numai câteva dintre produsele ce pot fi văzute la standurile Doljconstruct

Târgul Doljconstruct, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj şi ajuns la ediţia a XV-a, şi-a deschis ieri porţile, la sediul Casei Ştiinţei şi Tehnicii din Craiova. Sub acelaşi acoperiş au fost organizate şi Saloanele Climaterm şi Mobex. „Le mulţumesc celor 33 de firme care expun produsele lor la acest târg. În numele Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj, îi invit la acest târg pe toţi craiovenii care îşi doresc o casă mai frumoasă“, a spus directorul CCI a judeţului Dolj, Ştefan Voinea, la deschiderea oficială a târgului.

Noutăţi pentru economie de energie şi apă

Energia „verde“ prinde teren şi în Craiova. La Doljconstruct se pot observa panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, având o putere instalată de 200w, dar investiţia este doar cea iniţială. „În medie, produce 700-800w pe zi. Preţul este de 1,2 euro/w, cu tot cu TVA. Dacă se stochează energia în baterii, acest panou poate fi utilizat pentru a ilumina o curte pe timp de noapte“, a spus Dan Cioară, expozant. El a mai prezentat un perlator pentru bateria de la chiuvetă, care are rolul de a reduce la jumătate consumul de apă: „Spitalul de Urgenţă consumă apă lunar de 100.000 de lei. Dacă ar folosi asemenea piese la robinete, consumul de apă s-ar reduce la 60.000 de lei lunar. Perlatorul amestecă apă cu aer, astfel încât se dă senzaţia de volum a apei care curge la robinet“. Un astfel de perlator este destul de piperat, 24 de lei cu tot cu TVA (faţă de câţiva lei în magazine), expozantul precizând că se fabrică în Spania, şi nu în China. Pentru cei care doresc economie la consumul de gaz, dar şi confort în locuinţă, la târg găsesc un produs care se foloseşte pentru încălzirea electrică prin pardoseală, cu film carbon. De exemplu, pentru o cameră de 6 metri pe 6, vă costă 620 de euro respectivele „covoraşe“ cu film carbon. Tâmplăria cu lemn stratificat este din ce în ce mai căutată, dar pentru cei dispuşi să scoată din buzunar mai mulţi bani decât pentru un geam termopan clasic, cu tâmplărie PVC. O fereastră pivotantă dintr-o singură bucată sare în ochi prin dimensiune. „Este avantajoasă pentru cei care doresc o fereastră dintr-o singură bucată, pentru că are un aspect deosebit“, spune reprezentanta companiei. Faptul că se poate întoarce la 180 de grade face ca fereastra uriaşă să poată să fie curăţată uşor şi pe partea opusă, indiferent la ce etaj ar fi montată. Uşile diversificate şi mobilierul de interior, făcute din lemn masiv, sunt diversificate la acest târg.
La un stand la care sunt expuse diverse produse din fier forjat reprezentanta companiei spune că „noutatea noastră anul acesta constă în faptul că am venit cu preţuri mult mai mici decât de obicei. Producem la comandă şi plasă sudată, executăm şi hale industriale. Suntem multifuncţionali“. Tapetul din fibră de sticlă este încă o noutate prezentă la Doljconstruct. Este ignifug, lavabil şi are o durată de viaţă de 20 de ani, dar şi un preţ pe măsură. În curtea Casei Ştiinţei se găsesc două caravane ale firmelor care comercializează centrale termice. Vizitatorii pot vedea scări din fier forjat, paturi şi chiar un ceaun suspendat pe un suport tot din fier. Tot în curte se găsesc instalaţii de aer condiţionat pentru uz casnic şi industrial, precum şi motosape, motocultivatoare şi alte mici utilaje pentru agricultură.

Ce ar cumpăra craiovenii

După un tur al standurilor am întrebat oficialii prezenţi la eveniment ce ar cumpăra de la Doljconstruct pentru locuinţele lor. Directorul CCI, Ştefan Voinea, a spus că ar cumpăra perlatorul pentru robinet cu ajutorul căruia poţi face economie de apă. Tot un produs „ECO“ a preferat şi directorul BRD Group Craiova, Radu Neagoe, care a menţionat că i-a plăcut panoul fotovoltaic pentru producerea energiei electrice. Ionel Mărescu, un vizitator craiovean, a spus: „Am venit după uşi de interior. Am văzut ceva care îmi plac“.
Târgul poate fi vizitat zilnic vineri şi sâmbătă, între orele 10.00-18.00, şi duminică, între prele 10.00-16.00. Intrarea este liberă. Vizitatorii pot participa şi la o tombolă, al cărei premiu este un weekend pentru două persoane în staţiunea Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS