26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAvioane Craiova a raportat pierderi de 7,3 milioane de lei

Avioane Craiova a raportat pierderi de 7,3 milioane de lei

Pierderile au crescut faţă de primul semestru din 2011, deşi pe hârtie averea imobiliară a societăţii a sporit cu 24,3 milioane de lei
Pierderile financiare pe primul semestru din 2012 ale Avioane Craiova SA au crescut cu 2,8 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, indică raportul pe şase luni prezentat recent de societate. Potrivit situaţiilor financiare, la 30 iunie 2011, societatea avea pierderi de 4,5 milioane de lei, iar la jumătatea acestui an au ajuns la 7,3 milioane de lei. În cadrul pasivului însă, datoriile totale au crescut cu 13 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 82 de milioane de lei. Cele mai mari datorii se înregistrează către bugetul consolidat al statului (67,6 milioane lei), în timp ce datoriile comerciale se ridică la 2,8 milioane de lei, din care 1,3 milioane de lei către furnizori şi 1,5 milioane lei către clienţi-creditori. Cu toate acestea însă, averea imobiliară a societăţii a crescut cu 24,3 milioane de lei. „Sunt în principal rezerve din evaluări ale terenurilor şi clădirilor. Încercăm să facem rost de noi contracte. Spre sfârşitul anului, vrem să reluăm discuţiile cu MApN pentru un nou contract de reparaţii ale aeronavelor IAR 99 Şoim, în 2013“, a precizat Dan Codescu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Avioane Craiova SA.
Valoarea totală a activelor societăţii a ajuns după reevaluare la 38,4 milioane de lei. Dacă, anul trecut, rezervele erau de 5,13 milioane de lei, ele au ajuns acum la 29,7 milioane de lei. Din cauza dificultăţilor financiare, societatea înregistrează şi restanţe financiare către angajaţi. 5,1 milioane de lei reprezintă drepturi de personal şi reţineri datorate terţilor. „S-au mai dat nişte bani, dar nu toate drepturile în întregime. Din acest punct de vedere, suntem cu plata la nivelul lunilor noiembrie-decembrie 2012. Sperăm să încasăm cât mai repede banii pentru cele două IAR 99 Şoim pe care MApN le-a adus la reparat, iar în 2013 să primim un contract pentru alte două-patru avioane“, a explicat Victor Peţa, lider sindical la Avioane Craiova.
Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS