Acasă Bani & Afaceri Persoanele din mediul rural se pot dezvolta în turism

Persoanele din mediul rural se pot dezvolta în turism

-

Locuitorii din mediul rural din judeţele Dolj, Gorj şi Olt au posibilitatea să participe la cursuri de recalificare pentru diverse meserii pe care le pot practica în unităţile turistice sau agroturistice. Vor fi organizate cursuri de lucrători la pensiuni turistice, administratori de pensiuni turistice, manageri în activitatea de turism, recepţioneri, barmani, bucătari, cofetari, patiseri, cameriste pentru hotel, chelneri, lucrători comerciali, vânzători ambulanţi de produse nealimentare. Cursurile se vor desfăşura prin intermediul Federaţiei Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO) şi a altor ONG-uri din Oltenia. F-PRO a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, deschiderea proiectului „Dezvoltarea competenţelor-cheie în turism – o şansă persoanelor inactive din mediul rural“ – proiect finanţat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU) şi  implementat în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Nonprofit Oltenia (CRONO) și Asociaţia INTEREGO din Slatina. Proiectul beneficiază de o finanţare nerambursabilă de aproximativ 1,5 milioane de lei şi se adresează următoarelor categorii de persoane din mediul rural: persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri tineri, persoane ocupate cu agricultura de subzistenţă. Pe lângă cursurile propriu-zise, locuitorii din mediul rural din Dolj, Gorj şi Olt vor beneficia de suport pentru învăţare, de informare, mediere şi consiliere.

ȘTIRI VIDEO GdS

Barul de oxigen

În New Delhi, capitala Indiei, concentraţia de praf din aer depăşeşte cu mult limita de toleranţă fixată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Senatorul PNL, Costel Şoptică prins cu 105 km/h în localitate

Senatorul PNL, Costel Şoptică a rămas fără permisul de conducere, deoarece a fost prins conducând cu 105km/h în localitate. Parlamentarul a refuzat să prezinte documentele şi nu a semnat procesul verbal întocmit de oamenii legii, informează Mediafax.