8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStatul vinde jumătate din Oltchim

Statul vinde jumătate din Oltchim

Ministerul Economiei a scos la vânzare pachetul de acțiuni de 54,8% pe care îl deține la Oltchim, potrivit unui anunț de privatizare publicat ieri de Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie. În cadrul aceleiași proceduri de privatizare, vor fi vândute și creanțele de circa 1,8 miliarde de lei pe care le dețin AVAS și Electrica asupra Oltchim. În acest fel, a fost schimbată strategia de privatizare a companiei. Strategia inițială prevedea privatizarea în urma majorării capitalului social al Oltchim, prin conversia în acțiuni a creanțelor și prin emiterea de acțiuni noi. Valoarea nominală a unei acțiuni este de 0,10 lei.
De asemenea, AVAS intenționează să vândă creanța pe care o deține asupra Oltchim. Pe 31 iulie 2012, cuantumul acestei creanțe era de 1,12 miliarde de lei. La rândul său, Electrica va vinde creanța pe care o deține asupra Oltchim, aceasta fiind pe 7 august 2012 de 661,2 milioane de lei.
Metoda de privatizare va fi combinată: licitație cu ofertă în plic, urmată, dacă va fi cazul, de negociere sau de licitație cu strigare. Criteriul de selecție a ofertantului câștigător este cel mai mare preț oferit pe acțiune.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS