17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMinisterul Mediului ar vrea din nou taxa de primă înmatriculare

Ministerul Mediului ar vrea din nou taxa de primă înmatriculare

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat la The Money Channel că din toamnă ar putea fi reintrodusă taxa de primă înmatriculare, însă cuantumul acesteia va fi mai redus și se va calcula în funcție de tipul de emisii al vehiculului.
„De la începutul anului, colectarea taxei de primă înmatriculare nu s-a mai făcut, probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Cu siguranţă, poziţia mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare“, a declarat Rovana Plumb, precizând că taxa este necesară, banii astfel obținuți fiind folosiți pentru a finanța proiectele investiționale verzi. Potrivit ministrului mediului, „în nici un caz nu se va mai face nici un fel de discriminare între mașinile noi și mașinile second hand, ci pur și simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii“.
Rovana Plumb a refuzat să precizeze cuantumul taxei, susținând că este prematur „deoarece se fac anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe şi se corelează cu veniturile populaţiei şi cu numărul de maşini care intră în ţară într-un an“. Taxa auto pentru mașinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 a fost suspendată în luna ianuarie până pe 31 decembrie 2012, la propunerea Ministerului Mediului și Pădurilor. Potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate de guvern, cei care au mașini înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 le pot vinde până la sfârșitul anului 2012 fără ca aceia care cumpără autovehiculele respective să plătească taxa pe poluare auto.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS