13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProstituatele şi cerşetorii din Severin, campioni la datorii

Prostituatele şi cerşetorii din Severin, campioni la datorii

Lupta pe care angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din Drobeta Turnu Severin o duc zilnic cu aceste categorii de persoane este aproape în zadar, iar dacă până acum nu exista un cadru legal prin care aceştia să fie obligaţi să îşi achite datoriile, acum funcţionarii publici sunt susţinuţi de instanţele de judecată în acest sens, însă şi aşa dosarele stau grămadă şi nimeni nu se prezintă la procese. Fiscul are de recuperat până acum 14 milioane de lei de la cetăţeni ai municipiului Drobeta Turnu Severin care nu şi-au achitat amenzile, majoritatea fiind cerşetorii şi prostituatele amendaţi de către oamenii legii, după ce au fost săltaţi de pe stradă.
Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din Drobeta Turnu Severin a efectuat 5.396 de popriri, a transmis 2.062 de somaţii şi a trimis instanţelor de judecată 70 de dosare pentru transformarea amenzilor neachitate, în cuantum de 84.135 de lei, în ore de muncă în folosul comunităţii. Alte 4.000 de dosare sunt în derulare, în diferite etape procesuale, la instanţa de judecată.
Primul dosar pe numele unei prostituate din Severin a fost întocmit la sfârşitul anului 2010. La vremea respectivă, aceasta avea de plătit către stat 74 de milioane de lei vechi şi fără intervenţia instanţei nu ar fi mişcat vreun deget să-şi achite datoria. De atunci au urmat alte sute de dosare. „Cu cât persoana în cauză primeşte mai multe amenzi de la diferite instituţii, cu atât munca noastră devine şi mai grea. De exemplu, dacă o persoană trebuie să achite amenzi către instituţii din mai multe oraşe, trebuie să se întocmească câte un dosar de la fiecare şi bineînţeles că fiecare dosar are alte sume şi tot aşa. Păi dacă fiecare are, să zicem, patru dosare din patru oraşe diferite, munca devine foarte grea. Toate aceste procese-verbale de contravenţie se sortează şi se transmit pe fiecare organ emitent. Pe fiecare organ emitent în parte se face un dosar, se transmite şi fiecare dosar trebuie să conţină toate elementele prin care să demonstrăm că am epuizat toate formele de executare silită, adică adresă la ITM că nu lucrează, adresă la Finanţele Publice şi răspuns de la Finanţele Publice că nu obţine venituri, la Pensii că nu are pensie, adeverinţă că nu are terenuri şi bunuri urmăribile, în speţă casă, maşină, terenuri. Deci acest dosar trebuie să conţină aceste elemente şi abia după aceasta se întocmeşte dosarul de muncă în folosul comunităţii“, a declarat directorul Fiscului din Drobeta Turnu Severin, Ion Săftoiu.
Cea mai mare amendă pe care o prostituată o are de achitat către Fisc se ridică la 390.450 de lei. Aceasta este o „clientă“ mai veche a instituţiilor de ordine publică, care au ridicat-o de pe stradă de mai multe ori şi au amendat-o de fiecare dată. Cu toate astea, femeia este văzută pe centura municipiului Drobeta Turnu Severin, unde îşi etalează trupul. Până acum nu a plătit nici un leu către stat. Pe raza judeţului Mehedinţi sunt zece prostituate şi toate au de achitat amenzi către bugetul local, cea mai mică dintre ele fiind de 36.000 de lei.
Din păcate pentru Fisc, nu există nici o modalitate prin care să se recupereze aceste sume de bani. În toate cazurile, funcţionarii publici au trimis nenumărate adrese către toate instituţiile prin care s-a verificat cum să le poată obliga pe femei să plătească, însă de fiecare dată s-a dovedit că nu au nimic înregistrat pe numele lor, deci nu li se poate lua nici măcar un leu.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS