22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriO nouă licitaţie pentru parcarea supraterană

O nouă licitaţie pentru parcarea supraterană

Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat în ultima şedinţă noi facilităţi pentru organizarea licitaţiei pentru parcarea supraterană din Piaţa Centrală. Din cauză că la licitaţia care a avut loc la jumătatea lui 2011 nici o firmă nu s-a arătat interesată să construiască această parcare, au fost stabilite mai multe măsuri pentru a face proiectul mai atractiv pentru investitori. Astfel, parcarea va avea aproape 3.000 mp, iar concesionarea se va aproba dacă investitorul va realiza minimum 150 de locuri de parcare, în loc de 400, cât era stabilit iniţial. Parcarea va avea configuraţia de minimum parter plus etajul 1, iar la parter se va putea amenaja un spaţiu comercial (cu excepţia activităţilor de alimentaţie publică) pe o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi.
Firma care va câştiga licitaţia va fi obligată totuşi să asigure în partea de sud a construcţiei un număr de 20 de locuri de parcare pentru locatarii blocurilor din zonă. Totodată, investiţia va trebui realizată în maximum doi ani, în caz contrar contractul va fi reziliat, iar investitorul va fi obligat la plata redevenţei pe toată durata de la încheierea contractului şi până la reziliere.
 Primăria Târgu Jiu încearcă de mai mulţi ani să construiască o parcare supraterană în oraş, însă nici o firmă nu s-a arătat dispusă să investească în proiect. Edilii speră ca prin reducerea numărului de locuri de parcare să găsească un investitor.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS