13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriChioşcurile Rodipet, uitate pe domeniul public

Chioşcurile Rodipet, uitate pe domeniul public

În Craiova, unele chioşcuri de ziare aparţinând firmei Rodipet încă „zac“ pe domeniul public. Strângerea acestora din oraş s-a făcut în perioada anilor 2009 – 2010 pentru că ocupau ilegal domeniul public. Unele însă se găsesc şi azi prin diferite zone ale oraşului. Un astfel de exemplu este chioşcul din faţa Complexului comercial Baba Novac din cartierul Brazda lui Novac. De ce şi-a abandonat însă Rodipetul chioşcurile de vânzare a presei? Privatizată pe vremea guvernului Năstase și apoi devalizată de afaceriștii libanezi, cea mai importantă rețea națională de distribuție a presei, Rodipet, a intrat în colaps. Acționată în justiție de mai multe edituri pentru neplata produselor media, Rodipet a fost declarată oficial în faliment. Așa se face că, treptat-treptat, propriile chioșcuri de presă au fost închise. Nu se ştie însă de ce administraţia locală din Bănie le mai tolerează pe domeniul public.
Și Ion Mitriţă este interesat de „situaţia chioşcului deţinut de Rodipet în Brazda lui Novac, în faţa Complexului Vechi. În anii trecuţi aţi ridicat chioşcurile Rodipetului din majoritatea zonelor Craiovei deoarece nu aveau autorizaţii, acte în regulă şi nici contracte semnate cu Primăria Craiova. Având în vedere că Rodipetul s-a desfiinţat în Craiova, iar acest chioşc nu mai funcţionează de câţiva ani, care este situația lui?“(http://www.domnuleprimar.ro/).
Răspunsul, cu siguranţă, îl are Poliţia Locală Craiova, mai precis, angajaţii de la Serviciul Disciplina în construcţii şi control comercial, cărora le-ar putea da concursul RAADPFL, dacă ar exista şi o dispoziţie de primar în acest sens, adică de ridicare a chioşcurilor.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS