10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSalariaţii de la Tehnotop Group Cărbuneşti, fără salarii din decembrie 2011

Salariaţii de la Tehnotop Group Cărbuneşti, fără salarii din decembrie 2011

Angajaţii firmei Tehnotop Group SRL Târgu Cărbuneşti nu şi-au mai primit salariile din luna decembrie a anului trecut. Cei peste 200 de angajaţi care activează în domeniul execuţiei de foraje petroliere aşteaptă de peste patru luni ca patronii firmei să le vireze lefurile restante, însă, deocamdată, nu au primit nici un răspuns concret, ci numai amânări. Sub protecţia anonimatului, salariaţii declară că nu mai au din ce să îşi achite datoriile pe care le au în bănci şi se tem că vor fi daţi afară dacă îşi vor cere public drepturile. Oamenii au ajuns să se împrumute de la rude şi de la prieteni pentru a supravieţui de la o lună la alta şi pentru a-şi putea ţine copiii la şcoală. Există angajaţi ai firmei care nu și-au mai primit salariile din luna octombrie 2011 şi nimeni nu poate să le ofere o explicaţie.

Promisiuni

Contactaţi pentru un punct de vedere, patronii firmei Tehnotop Group SRL Târgu Cărbuneşti nu au negat faptul că firma nu le-a mai plătit angajaţilor salariile. Suma restantă pentru cei peste 200 de salariaţi depăşeşte 60.000 de lei. Unul din cei doi patroni ai Tehnotop Group SRL, Vasile Albu, a declarat că firma a rămas fără lichidităţi în urma unui contract pe care l-a avut de onorat în localitatea Drăgăşani, Vâlcea. Societatea pentru care a prestat Tehnotop are să-i vireze firmei din Gorj suma de 2,5 milioane de lei pentru lucrarea executată. „Noi am executat nişte foraje la o firmă din Drăgăşani şi acum avem de recuperat suma de 2,5 milioane de lei. A fost vorba şi de un act adiţional, ei nu au avut buget pentru ceea ce s-a mai lucrat şi acum am discutat să ne vireze banii cât mai repede. Avem peste 200 de angajaţi la foraje şi nu au mai primit banii din decembrie. Sunt şi pe la TESA care nu au mai luat din octombrie. În total, sunt restanţe salariale de 60.000 de lei. Vor primi o parte din bani la jumătatea acestei săptămâni şi restul până la mijlocul lui aprilie. Salariile la noi sunt între 1.500-2.000 de lei. Sunt întârzieri la plată din partea unui beneficiar, de aceea nu avem bani“, a declarat Vasile Albu. Celălalt patron al firmei Tehnotop nu a putut fi contactat, fiind plecat în Irak pentru a perfecta un contract.

Datorii de 3,2 milioane de lei

Societatea Tehnotop Group SRL Târgu Cărbuneşti a preluat în urmă cu doi ani firma Foraj Sonde Târgu Cărbuneşti, care intrase în faliment. După ce a reuşit să rezolve o parte a problemelor legate de obţinerea de noi contracte şi reintarea pe piaţă, firma a ajuns să acumuleze din nou debite la bugetul de stat. Astfel, în urmă cu un an, societatea Tehnotop Group SRL Târgu Cărbuneşti figura într-un top al datornicilor, întocmit de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, pe locul al treilea, cu un debit de 3,3 milioane de lei. Potrivit site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, aceeaşi firmă înregistra la 31 decembrie 2011 debite de 3,2 milioane de lei la bugetul de stat şi către alte bugete. Firma mai desfăşoară activităţi de turism în zona Rânca, unde administrează un hotel. Patronii societăţii Tehnotop au încercat să intre şi pe piaţa construcţiilor, însă au renunţat.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS