14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFordul oltenesc a deschis ochii la Geneva

Fordul oltenesc a deschis ochii la Geneva

Ford B-Max a fost o apariție românească inedită la Salonul Auto de la Geneva. Este o mașină compactă, cu multă tehnologie încorporată. Autoturismul va ajunge efectiv la clienți de la sfârșitul lunii iulie încolo.

Într-o atmosferă incendiară, versiunea de serie a Ford B-Max a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva, din Elveția, în premieră mondială. Cinci mașini fabricate în uzina auto din Craiova și-au făcut apariția la standul Ford de la Geneva, unde au fost plimbate prin fața publicului numeros. Fordul oltenesc a fost prezentat de președintele Ford Motor Company, Alan Mulally, și de președintele Ford Europa, Stephen Odell, iar după dezvelirea primului Ford B-Max în variantă de serie, o trupă de tineri a prezentat pe tablete Iphone toate caracteristicile vehiculului, într-un joc inedit de lumini și sunete.
 
 Va merge la export în proporție de peste 95%
 
„Ford B-Max revoluționează realmente gândirea tradițională cu privire la mașinile din această clasă și promovează un concept care nu a mai fost încercat de alți producători. Deschide perspectiva unor idei noi și incitante despre ce se poate face cu o mașină compactă. Dar aceasta este mai mult decât o mașină compactă, inteligentă și versatilă. Ultimele tehnologii Ford implică faptul că B-Max este mai distractiv de condus, oferă siguranță sporită și realizează un consum de combustibil de înaltă clasă. Face lucruri pe care celelalte autovehicule nu le pot face. Credem că Ford B-Max va avea un impact major asupra pieței mașinilor compacte“, a spus Stephen Odell, președinte și CEO Ford Europa. B-Max va fi fabricat exclusiv în uzina auto de la Craiova. Peste 95% din producția de B-Max din Bănie va fi destinată exportului în țările europene, România deținând sub 1% din această piață, așa cum a afirmat la Salonul Auto de la Geneva directorul Companiei Naționale de Vânzări a Ford România, Henrik Nenzen.

B-Max, mașina care sună singură la 112
 
B-Max este echipată cu sistemul Ford SYNC de conectivitate încorporat cu activare vocală. În cazul unui accident, mașina sună singură la 112, transmițând coordonatele autoturismului, în funcție de datele de pe GPS. Acest sistem inteligent, prezentat zilele trecute la Barcelona, la salonul de smartphone-uri, este capabil să salveze vieți. De asemenea, include dotarea Emergency Assistance (asistentă de urgență), concepută să îi ajute pe pasageri să solicite ajutor în cazul unei coliziuni. Sistemul de acces ușor (Easy Access Door) al Ford B-Max asigură intrarea și ieșirea neobstrucționate, cu ușile din față cu sistem clasic de deschidere și cele din spate glisante. Stâlpii centrali lipsesc, ei fiind incluși în uși. 
Bazat pe platformă globală B-car de la Ford – comună cu noul Fiesta -, B-Max prezintă viziunea companiei asupra unui vehicul „multi-activity“ compact premium, care combină un spațiu extraordinar și versatilitatea cu un exterior inteligent și stilat. Prețul încă nu a fost dezvăluit, acesta fiind anunțat pe 22 martie la București, când va avea loc lansarea mașinii în România.
 
Cum este B-Max
 
Autovehiculul care va fi produs la Craiova pe scară largă în a două jumătate a anului este compact și multifuncțional. B-Max are patru metri lungime, doar cu 11 centimetri mai lung decât Fiesta cu cinci uși. Aceasta, deoarece clienții solicită mașini de talie mică. Ford susține că noul B-Max are un consum mai mic cu 15% decât cel mai apropiat competitor. Vehiculul este echipat un un motor EcoBoost de 1 litru, pe benzină în variantă de 120 de cai-putere. Acest motor va intra în fabricație tot la Craiova și va fi produs și pentru alte modele Ford. Există și variantă diesel TDCi, la 95 de cai-putere.

Dacia Lodgy întregește podiumul de la Geneva
Încă o apariție românească la Geneva a fost Dacia Lodgy, model care va fi produs integral în Maroc. La prezentarea Lodgy a participat și fostul pilot de formula I, Alain Proust. Acest model va avea un preț care pornește de la 9.900 de euro. Producătorul auto speră ca aceasta să aibă în Europa un succes similar cu Dacia Logan, modelul românesc cel mai bine vândut pe piețele vestice. 

Premierele de la Geneva, între lux și extravaganţă
Pasionații de mașini pot viziona la Salonul Auto de la Geneva multe dintre cele mai extravagante și scumpe noutăți din lume în domeniul auto. GrandSport Bugatti Veyron 16.4 a atras privirile multor jurnaliști din lume. Tot din gama sport, Lamborghini a avut o apariție spectaculoasă în Elveția. Gama de lux este completată de Bentley și de Audi TT RS Plus.

(Corespondenţă de la Geneva)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS