16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStatul restituie taxe vamale către Ford

Statul restituie taxe vamale către Ford

Ford a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul împotriva statului român, solicitând restituirea taxelor vamale plătite de companie în perioada 13 decembrie 2007 – 16 decembrie 2008. Înalta Curte a dat câştig de cauză celor de la Ford, după ce compania câştigase la Curtea de Apel Craiova, iar Vama a făcut recurs.
„Nu am primit încă decizia instanţei. Este vorba despre recalcularea taxelor vamale şi de repunerea lor, în funcţie de decizia instanţei. Nu ştim despre ce sumă este vorba, pentru că se calculează în funcţie de fiecare piesă de schimb întrucât unele nu sunt purtătoare de taxe vamale, iar altele sunt. Cu siguranţă vom returna banii către Ford, dar nu ştim câţi“, a spus directorul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova, Mircea Dan Matei.
Ford ceruse DRAOV admiterea temporară a importului de piese efectuat în perioada respectivă, iar Vama invocase că solicitarea companiei venise prea târziu, peste termenul-limită dat de lege. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este „definitivă şi irevocabilă“, potrivit încheierii de pe site-ul instanţei. În urmă cu un an se vehiculau sume de circa 3,5 milioane de dolari pe care Ford le-ar cere înapoi de la statul român.
„Ford salută decizia favorabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ne angajăm să colaborăm cu autorităţile vamale de la nivel local în vederea punerii în aplicare a deciziei instanţei“, au declarat reprezentanţii companiei pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS