17 C
Craiova
vineri, 10 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Legătura dintre zgârie-nori şi crizele financiare

Legătura dintre zgârie-nori şi crizele financiare

Există o „corelaţie nesănătoasă“ între construcţia de zgârie-nori şi crizele financiare, arată un studiu al Barclays Capital, citat de BBC News. Printre exemple se numără Empire State Building, construită în timpul Marii Depresiuni, şi actuala cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, construită cu puţin timp înainte ca Dubaiul să fie în pragul falimentului. China este în prezent ţara care construieşte cei mai mulţi zgârie-nori. De asemenea, India are 14 zgârie-nori în construcţie. Primul zgârie-nori din lume, clădirea Equitable Life, de la New York, a fost finalizat în 1873, ceea ce a coincis cu o recesiune de cinci ani. A fost demolat în 1912. Printre alte exemple se numără Willis Tower din Chicago (cunoscut anterior ca Sears Tower) în 1974, când a avut loc un şoc al petrolului. Iar finalizarea Turnurilor Petronas, din Malaiezia, în 1997, a coincis cu criza financiară asiatică. Investitorii ar trebui să fie îngrijoraţi mai ales pe tema Chinei, care, în prezent, construieşte 53% dintre clădirile înalte din lume, a spus banca. Într-un raport separat, JP Morgan Chase avertizează că valoarea pieţei imobiliare din China ar putea scădea cu 20% în oraşele mari, în următoarele 12-18 luni. În India, miliardarul Mukesh Ambea şi-a construit propriul zgârie-nori în Mumbai – o clădire cu 27 de etaje considerată cea mai scumpă casă din lume. Ziarele au scris că această casă are nevoie de un personal compus din 600 de membri şi valorează peste un miliard de dolari. „În prezent, India are numai doi dintre cei 276 de zgârie-nori ai lumii de peste 240 de metri, dar în următorii ani intenţionează să construiască 14 zgârie-nori“, potrivit Barclays Capital.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

ȘTIRI GdS

Bogații de la Piețe și Târguri

Bogații de la Piețe și Târguri. Directorii de la Pieţe au averi însemnate. Administratorul societăţii, Alin Mărăcine (stânga) pare, totuşi, mic copil pe lângă directorul tehnic Claudiu Neagoe (centru) şi directorul de dezvoltare Marian Viorel Marin (dreapta).

Număr record de internări la Infecţioase Craiova. S-a depăşit...

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are, în prezent, cei mai mulţi pacienţi internaţi de la începutul pandemiei. Infecţioasele au...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai...

Părinte, umilit la ISJ Dolj: S-a terminat programul, mai staţi?

Primăria Târgu Jiu a primit un teren lângă Parcul...

Primăria Târgu Jiu a primit, prin donație, un teren lângă Parcul Coloanei Fără Sfârșit. Terenul a fost donat...

Scapă Complexul Energetic Oltenia de faliment?

Complexul Energetic Oltenia (CEO) mai are câteva săptămâni la dispoziție pentru finalizarea Planului de restructurare și decarbonare. Documentul...

Horoscopul de weekend

BerbecIeși din zona ta de confort și nu te mai gândi că nu ești pregătit să faci schimbări, să ții piept unor...