23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriKirchhoff Automotive angajează 200 de persoane

Kirchhoff Automotive angajează 200 de persoane

Kirchhoff a început recrutarea pentru echipa managerială, iar muncitorii vor fi selectaţi începând din septembrie

 Ultimul furnizor Ford care şi-a anunţat investiţia la Craiova, Kirchhoff Automotive (cu sediul central în Germania), care se instalează în curtea fabricii auto, a anunţat că a lansat procesul de recrutare de personal. Pentru început, furnizorul intenţionează să îşi formeze echipa managerială, urmând ca din toamnă să demareze angajările de personal.
„Planificăm să angajăm 200 de persoane, într-o primă etapă, la Craiova. Am luat această decizie acum două săptămâni. Acum recrutăm echipa managerială şi de nivel mediu, urmând ca muncitorii să înceapă să fie recrutaţi din septembrie“, a declarat, exclusiv pentru GdS, Janusz Sobon, vicepreşedinte executiv pentru Europa Centrală şi de Est al Kirchhoff Automotive, care ne-a vizitat la redacţie. Compania va produce pentru Ford structuri metalice, care vor fi sudate şi asamblate la Craiova.
Mai exact, Kirchhoff va furniza către Ford o treime din caroseria maşinii. Pentru fabrica din Craiova pe care o deschide furnizorul în incinta Ford, Kirchhoff are nevoie de specialişti, de operatori care să lucreze cu tehnologie modernă, în principal cu roboţi industriali (de sudură).
Despre pachetul salarial, oficialul Kirchhoff s-a ferit să dea prea multe detalii, precizând doar că salariile acordate la Craiova vor fi similare cu cele oferite în industria locală. El a mai spus că, în cel mult trei ani, salariile craiovenilor vor ajunge la fel ca acelea ale muncitorilor din fabrica Kirchhoff din Polonia, care acum sunt de 1,5 ori mai mari decât remuneraţiile românilor din industria auto. Ca şi ceilalţi furnizori, Kirchhoff nu va recruta din personalul deja angajat la Ford sau la alţi furnizori. Recrutarea se face prin firmele de profil Kienbaum (Germania) şi Lugera & Makler. Ce oferă Kirchhoff? Instruiri pentru personal, inclusiv traininguri pentru limba engleză, şi promisiunea unor salarii europene în câţiva ani. Ce aşteaptă compania? În primul rând – respect pentru valorile companiei, în al doilea rând – răbdare.
Kirchhoff Automotive este o companie globală cu tradiţie ca furnizor al Ford. În prezent, Kirchhoff produce structuri de metal pentru industria auto în 28 de fabrici situate în 12 ţări.  

În viitor, Kirchhoff vrea propria fabrică la Craiova

Pentru început, Kirchhoff negociază cu Ford închirierea a 10.000 de metri pătraţi în incinta uzinei auto, dar pe viitor compania vrea să îşi construiască propria fabrică pe meleaguri olteneşti. „Planul nostru este să investim în Craiova zece milioane de euro ca un prim pas. Investiţiile vor fi în maşini şi roboţi, dar pentru început nu dorim să ne construim propria fabrică, ci suntem în negociere cu Ford pentru a închiria 10.000 de metri pătraţi. (…) Producţia o vom începe până la sfârşitul acestui an. Primul pas este să producem pentru Ford, apoi vrem să ne extindem producţia şi pentru Dacia“, a spus Janusz Sobon. Iniţial, compania a discutat cu autorităţile doljene posibilitatea investirii în Parcul Industrial, dar la acea dată nu exista spaţiu disponibil. În prezent, sute de hectare îşi aşteaptă chiriaşii la Craiova.

Producţia furnizorului, sincronizată cu Ford

Caroseriile vor fi fabricate pentru noul model Ford, cel mai probabil la începutul lui 2012, ceea ce înseamnă că tot atunci va începe producţia de serie la producătorul auto din Craiova, după cum a arătat recent GdS.
Noul furnizor susţine că va produce la Craiova o treime din caroseria noului model Ford ce se va fabrica în Bănie (părţile metalice vor fi presate în alte fabrici Kirchhoff din Ungaria, Polonia, Germania, iar în România vor fi asamblate. Restul operaţiilor caroseriei se fac de către Ford în fabrica din Craiova).
Vicepreşedintele Kirchhoff a precizat că producţia companiei furnizoare va fi sincronizată cu cea a Ford, astfel că lansarea fabricii din Craiova depinde de decizia Ford privind producţia auto. Furnizorul este în uşoară întârziere, susţine Sobon, din cauză că „după ultima criză din domeniul auto, am dorit să fim precauţi cu investiţiile. Discutăm cu toţi clienţii noştri şi de aceea pot spune că suntem în uşoară întârziere“.
La fabrica din Craiova a furnizorului se va lucra în trei schimburi, iar capacitatea maximă a fabricii va fi de structuri de caroserie pentru 150.000 de maşini pe an.

Managerii aplică la Bucureşti

Conform anunţului publicat în GdS, persoanele care doresc un post de conducere la Kirchhoff pot depune CV-urile la un recrutator din Bucureşti, la adresa de e-mail [email protected]. Posturile scoase sunt de manager de operaţiuni, de director financiar, de resurse umane, de logistică, manager de producţie etc.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII