15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri

Centru de service DAF la Craiova
Pe DE 70 Craiova – Caracal, în localitatea Cârcea, s-a deschis vineri primul service pentru camioanele DAF din zona Olteniei. Investiţia EVW Holding este de aproape 350.000 de euro, centrul, al nouălea din ţară, urmând să deservească judeţele Dolj, Gorj şi Olt, unde există aproape 500 de camioane DAF. În plus, prin reţeaua de service mobilă organizată de DAF în toată Europa, centrul de la Craiova va deservi şi vehiculele înmatriculate în alte state şi aflate în tranzit sau camioanele româneşti şi străine care vor lucra pentru producătorii din zonă.
• Marian Apipie

24 de medalii de aur pentru români la salonul de Invenţii de la Geneva
Cercetătorii români au obţinut 49 de medalii la cea de-a 39-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva – Elveţia, dintre care 24 de aur, 18 de argint şi şapte de bronz, precum şi 20 de premii speciale, anunţă Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).
Dintre cele 49 de invenţii prezentate, 40 au fost la standul ANCS. Pentru celelalte nouă invenţii, costurile au fost suportate de inventatori sau unităţi de cercetare-dezvoltare. De asemenea, au fost obţinute şi 20 de premii speciale. Unul dintre ele, cu aplicabilitate în domeniul sănătăţii, s-a acordat unei invenţii prezentate în standul universităţilor şi a fost luat de Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea şi Ioana Demetrescu pentru „Metoda de obţinere pelicule polimerice în domeniul medical“, potrivit ANCS.
• Mediafax.ro

Migraţia muncii influenţează performanţele şcolare
Mai mult de un sfert dintre elevii de liceu din România aveau, la începutul acestui an şcolar, cel puţin un membru al familiei plecat în străinătate. Acest lucru are un impact negativ asupra performanţei şcolare, cei mai afectaţi fiind elevii din şcolile bune. „Nota medie a elevilor cu rude plecate în străinătate are de suferit mai puţin în şcolile cu performanţe scăzute şi cel mai mult în cele cu performanţe ridicate“, se arată într-un studiu realizat recent de Fundaţia Soros România.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS