24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Scurte ştiri

Oxford, Harvard şi Princeton recrutează studenţi români
Tinerii care visează să studieze la una dintre universităţile de prestigiu din lume se pot întâlni, săptămânile viitoare, cu reprezentanţii acestora, în cadrul celei de-a cincea ediţii a târgului educaţional Romanian International University Fair (RIUF). Acesta se va desfăşura în Bucureşti (în perioada 12-13 martie, la Sala Palatului), Timişoara (15 martie, la hotel Continental) şi Iaşi (17 martie, la hotel Unirea) şi va reuni aproximativ 100 de instituţii de învăţământ din 20 de ţări din toată lumea. Dintre participanţi nu lipsesc universităţi celebre precum Oxford, Portsmouth, Princeton sau Harvard. „Această ediţie oferă multiple oportunităţi pentru a interacţiona cu reprezentanţii unor colegii, universităţi, programe de master şi MBA de top din întreaga lume“, notează www.riuf.ro.
• Andreea Horcone

Guvernanţii ne asigură că preţul gazelor nu creşte
Preţul gazelor naturale plătit de populaţie nu ar trebui să crească, neexistând motive pentru o astfel de evoluţie, apreciază Ministerul Economiei. În ianuarie-februarie 2011, ponderea gazelor importate de România din Rusia a crescut de la 21% la 40%, procent care este estimat de ANRE şi în martie. Creşterea importurilor este explicată prin epuizarea stocurilor interne.
• Bogdan Groşereanu

Intervenţii la UNESCO pentru Ansamblul „Brâncuşi“
Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a iniţiat demersuri pentru înscrierea Ansamblului „Calea Eroilor“ din Parcul Central pe lista permanentă a UNESCO. În prezent, Ansamblul realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu este înscris pe o listă provizorie a organizaţiei amintite. Din Calea Eroilor fac parte următoarele monumente: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Coloana Infinitului.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS