17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUn furnizor Ford îşi deschide fabrică în Balş

Un furnizor Ford îşi deschide fabrică în Balş

Grupul IAC a cumpărat 15.000 de metri pătraţi de teren la ieşire din Balş şi anunţă că va construi o fabrică de componente pentru Ford şi că va investi 58 de milioane de euro, dintre care 17 milioane de euro ajutor de stat. Vor fi angajaţi 400 de oameni.

Un nou furnizor de componente pentru fabrica Ford din Craiova a anunţat că îşi construieşte fabrică în zonă, dar în judeţul Olt, la ieşirea din Balş, spre Slatina. International Automotive Components (IAC) Group, unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company, a anunţat că va investi 58 de milioane de euro în Balş, unde va construi o unitate de producţie de tip greenfield (adică o va construi de la zero). Potrivit unui comunicat de presă transmis de companie către GdS, fabrica va produce planşe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon şi diverse garnisaje, pentru Ford Craiova, a anunţat compania. Statul român îi va acorda investitorului din Balş ajutoare de 17 milioane de euro pentru proiect. Din primele informaţii, ajutorul de stat va veni în mai multe tranşe, la fel ca ajutorul acordat de stat direct companiei Ford. Fabrica IAC din România „va dispune de o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi va fi un centru de competenţă pentru IAC. (…) IAC va colabora cu universităţile şi şcolile tehnice din regiune pentru a dezvolta împreună programe de studiu şi de formare în vederea educării forţei de muncă şi a dezvoltării aptitudinilor comerciale şi tehnice în regiune“, a anunţat investitorul. Vor fi angajate în total 400 de persoane, promite Grupul IAC, în momentul în care fabrica va ajunge la capacitate maximă de producţie.

Primarul din Balş confirmă investiţia

Grupul IAC îşi va construi fabrica pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi de teren, cumpăraţi în Balş. Contactat telefonic, primarul oraşului Balş, Ady Mădălin Teodosescu, a confirmat, pentru GdS, investiţia celor de la IAC Group, precizând că respectiva companie a preferat un teren care să aibă în zonă utilităţile. Cât despre locurile de muncă promise, acestea sunt mană cerească pentru un orăşel de talia Balşului. „Să creezi 400-500 de locuri de muncă este ceva fantastic, mai ales pe criza asta. Pentru Balş este un lucru extraordinar această investiţie“, a declarat Teodosescu pentru GdS. Noua făbricuţă de componente auto va fi amplasată la ieşirea dinspre Slatina, înainte de fosta SMR.
Compania are aproximativ 19.000 de angajaţi la nivel mondial, în 73 de fabrici şi 15 ţări. IAC are sediul central la Luxemburg şi îşi deschide în Balş prima fabrică din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII