1 C
Craiova
miercuri, 27 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Veniturile bugetare realizate de ANAF au crescut

Veniturile bugetare realizate de ANAF au crescut

Veniturile bugetare încasate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în septembrie au crescut cu 12,9% faţă de aceeaşi lună a anului precedent, până la 11,89 miliarde de lei, fiind cu 2,2% peste programul bugetar stabilit de Ministerul Finanţelor Publice, de 11,64 miliarde de lei.
ANAF a realizat venituri de 10,54 miliarde de lei în septembrie 2009, potrivit instituţiei.
Septembrie este a patra lună consecutivă în care ANAF realizează venituri bugetare mai mari comparativ cu perioade similare ale anului trecut. Astfel, în luna iunie, ANAF a colectat 11,2 miliarde de lei, cu 11,2% mai mult decât în iunie 2009, în luna iulie 2010 s-au realizat venituri bugetare de 13,9 miliarde de lei, în creştere cu 4,7% faţă de iulie anul trecut, iar în august veniturile bugetare au sporit cu 17,25%, până la 11,11 miliarde de lei.
Veniturile bugetului de stat au fost de 8,09 miliarde de lei în septembrie, cu 3,5% peste prevederile bugetare (7,82 miliarde de lei), respectiv cu 20,2% mai mult decât veniturile din perioada similară din 2009, când se situau la 6,73 miliarde de lei.
Încasările din accize au fost de 1,69 miliarde de lei, în creştere cu 4,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 25% peste prevederile bugetare de 1,35 miliarde de lei, în vreme ce încasările din taxa pe valoare adăugată au ajuns la 3,89 miliarde de lei, cu 27,9% mai mult decât în septembrie 2009 şi cu 11,6% peste preverile bugetare (3,48 miliarde de lei).
Impozitul pe venit şi salarii a adus încasări de 1,6 miliarde de lei, cu 10,5% mai mari faţă de septembrie anul trecut şi cu 8,2% peste prevederile bugetare (1,48 miliarde de lei).
La bugetul de asigurări sociale, Fondul naţional unic de asigurări de sănătate a încasat venituri de 1,09 miliarde de lei, în creştere cu 3,3% faţă de septembrie 2009 şi cu 2,6% peste prevederile bugetare de 1,07 miliarde de lei. De asemenea, încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat au fost de 2,59 miliarde de lei în septembrie, cu 1,7% mai mici comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, când se situau la 2,63 milioane de lei şi cu 1,19% sub prevederile bugetare de 2,62 miliarde de lei.
La bugetul asigurărilor pentru şomaj, încasările au fost de 102,7 milioane de lei, cu 5% mai mari faţă de septembrie anul trecut şi cu 13,6% sub prevederile bugetare de 118,9 milioane de lei.
După primele nouă luni, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a realizat venituri bugetare de 102,29 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 100,3% din programul bugetar, în conformitate cu prevederile legilor bugetare anuale şi cu 3,1% mai mult faţă de veniturile realizate în aceeaşi perioadă a anului trecut (99,19 miliarde de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecBerbecul ajunge la o răscruce de drum mult așteptată...

ȘTIRI GdS

MFP a împrumutat peste 500 de milioane de lei...

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 508,9 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu...

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Eficientizarea...

Tipul materialului: Comunicat de presaTitlul proiectului: Eficientizarea activitatii RST EXPERT SRL prin achizitia de echipamenteNumele beneficiarului: RST EXPERTSRLObiectivul general al proiectului il constituie eficientizarea...

Când trebuie conectate casele de marcat la serverele ANAF

Firmele mici și mijlocii trebuie să se conecteze la serverele ANAF. Legiuitorii au amânat perioada aplicării amenzilor până la 31 martie, însă au rămas valabilă obligativitatea conectării caselor de marcat electronice fiscale la serverele ANAF. Acel termen se apropie. Ce trebuie să facă firmele?

Mezeluri din Bănie organizează un concurs pe Facebook cu...

Mezeluri din Bănie împreună cu Lactag Pe Gustate organizează, în această perioadă, un concurs atractiv pe pagina de Facebook Mezeluri din Bănie. Ce premii puteți...

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Eficientizarea...

Tipul materialului: Comunicat de presaTitlul proiectului: Eficientizarea activitatii RST EXPERT SRL prin achizitia de echipamenteNumele beneficiarului: RST EXPERTSRLObiectivul general al proiectului il constituie eficientizarea...

Afaceri de succes, în pandemie. Profiturile din pariuri concurează...

Firmele de pariuri sportive și jocuri de noroc se dezvoltă în ultimii ani, în Craiova. Inclusiv în pandemie. Unele astfel de societăți au cifre de afaceri comparabile cu firme consacrate din industrie. Profiturile lor nu sunt de neglijat.