12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRAADPFL îi dă afară din casă, municipalitatea îi bagă la loc

RAADPFL îi dă afară din casă, municipalitatea îi bagă la loc

Chiriaşii din apartamentele „de stat“ scoşi din casă de fostul administrator, RAADPFL, pentru că nu şi-au plătit chiria şi întreţinerea au toate şansele să revină în vechile locaţii, administrate în prezent de Consiliul Local Craiova.

Condiţia să se întâmple acest lucru ar fi ca locatarii să facă dovada plăţii tuturor datoriilor la zi, dar şi să încheie contracte cu noul administrator. „De la trecerea în administrarea consiliului local a acestor locuinţe nu s-a făcut nici o evacuare. Ultimele evacuări făcute în urmă cu o lună şi cele care urmează să aibă loc se fac de către RAADPFL, care îi acţionase în instanţă pe oameni pentru neplata chiriei. Acelaşi lucru au făcut în paralel şi asociaţiile, pentru neplata întreţinerii, oamenii înregistrând datorii de ordinul miilor de lei. Este cazul a două familii din blocul 7 din Valea Roşie şi al unei familii din blocul I 47, scara C, cartier 1 Mai. Ei au posibilitatea să revină în vechile case dacă demonstrează Comisiei Sociale că şi-au plătit datoriile“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Ultima familie de pe lista evacuaţilor locuieşte în blocul I 47, din cartierul 1 Mai, şi a acumulat la întreţinere o datorie de 32,576 lei. „Sunt oameni cu probleme, cu venituri mici. Au datorii la întreţinere, dar nu au bunăvoinţa să plătească nimic din acest debit. Au datorii atât la asociaţie, cât şi la chirie“, a spus Constantin Căluţoiu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 10.

Persoanele evacuate ajung la uşa primăriei

Chiar dacă oamenii au părăsit apartamentul închiriat de la RAADPFL, aceştia nu au părăsit şi imobilul, locuind la rude. „În ultima lună au fost evacuaţi doi chiriaşi, din cauza datoriilor. Una dintre familii locuieşte în continuare în blocul 7, la rude, şi dacă până acum nu plătea întreţinerea pentru locuinţa pe care o avea în locaţie, nici acum nu este trecută la întreţinere şi este cam acelaşi lucru. Cel de-al doilea chiriaş face drumuri pe la primărie pentru că este un caz social. Ciudat este că în aceste blocuri sociale din Valea Roşie există locatari care nu au un contract de închiriere şi sunt toleraţi să rămână aici“, a afirmat administratorul Asociaţiei de locatari nr. 15 din Valea Roşie, Elena Popescu.
Fostul administrator susţine că are 64 de chiriaşi în executare, dintre care 46 sunt persoane fizice, iar 18 ocupă o locuinţă la bloc. „Legea ne obligă ca după trei luni consecutiv de neplată a chiriei să-i acţionăm în instanţă. Aceeaşi obligaţie o au şi asociaţiile de proprietari, pentru neonorarea datoriilor la întreţinere. În cele din urmă, se va lua în considerare varianta executării. Nu este cea mai bună soluţie, dar acolo unde nu avem sorţi de izbândă, apelăm şi la executor. Au fost şi cazuri în care oamenii au înţeles şi au început să plătească eşalonat din datorii fără să se ajungă la evacuare“, a declarat Sorin Agapie, reprezentant al RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII