26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria Slatina vrea să preia fostul cinematograf Victoria

Primăria Slatina vrea să preia fostul cinematograf Victoria

Primăria Slatina vrea să preia fostul cinematograf Victoria. Aleşii locali au aprobat recent un proiect de hotărâre prin care Primăria Slatina solicită să preia de la România Film clădirea fostului cinematograf. În prezent, în incinta cinematografului cu pricina funcţionează mai multe cabinete de avocatură, iar imobilul se află în stare avansată de degradare. Primăria intenţionează să preia cinematograful din centrul vechi al oraşului pentru transformarea acestuia în sală de spectacole şi cinema.
„Intenţionăm să preluăm şi cinematograful Victoria, iar în scurt timp vom inaugura şi cinematograful Alutus“, a declarat Vâlcov.  
Cinematograful Victoria nu mai funcţionează de aproximativ 15 ani. Acesta este situat în centrul istoric al oraşului, în zona Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Primăria are în plan şi modernizarea centrului istoric, proiect ce se derulează cu finanţare europeană şi care va fi gata în aproximativ doi ani.
În scurt timp, municipalitatea va inaugura Complexul Cultural „Eugen Ionesco“ – fostul cinematograf Alutus. Clădirea a fost preluată de primărie în 2007 de la România Film.
Potrivit administratorului public al oraşului Slatina, Minel Prina, termenul de finalizare a lucrărilor la Complexul Cultural „Eugen Ionesco“ este sfârşitul lunii octombrie. „Păcală se întoarce“ este ultimul film care a rulat la Slatina. În august 2006, cinematograful Alutus a intrat în conservare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU