18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri336 de locuri de muncă vacante prin reţeaua EURES

336 de locuri de muncă vacante prin reţeaua EURES

Dacă în anii trecuţi firmele din străinătate erau interesate să angajeze români în special în agricultură şi construcţii, în prezent vor să recruteze persoane specializate în meserii dintre cele mai diverse: ingineri, asistenţi medicali, jupuitori nurci, marketing etc.
336 de locuri vacante în spaţiul Uniunii Europene sunt scoase la concurs în această perioadă, prin reţeaua EURES, au precizat reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Statele din care provin aceşti angajatori sunt: Danemarca, Malta, Slovacia, Spania, Marea Britanie şi Republica Cehă. „Meseriile în care sunt oferite aceste locuri de muncă sunt: Danemarca – 30 de ingineri zootehnişti şi 50 de muncitori necalificaţi-jupuitori de nurci. Pentru Malta avem 20 de farmacişti şi 200 de asistenţi medicali, în Slovacia este un singur post – de ospătar, în Spania sunt 20 de posturi de inginer automatizări, iar în Republica Cehă – şapte posturi, dintre care două de manageri proiect şi câte unul de dezvoltator afaceri, inginer, specialist în marketing, agent comercial, inginer chimist“, a precizat Aneta Bădulescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj.
Persoanele interesate de aceste locuri de muncă ar trebui să aibă în vedere faptul că în cadrul AJOFM Dolj îşi desfăşoară activitatea un consilier EURES care acordă informaţii despre locurile de muncă vacante din spaţiul Uniunii Europene. De asemenea, prin intermediul acestuia se va asigura schimbul de cereri de angajare şi de CV-uri primite de la persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă atât în interiorul, cât şi în afara ţării lor. Joburile oferite prin reţeaua EURES se pot modifica săptămânal sau chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din spaţiul economic european. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII