17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCereri de finanţare pentru investiţii în turism

Cereri de finanţare pentru investiţii în turism

Oficiile Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit au primit 590 de cereri de finanţare cu o valoare totală (finanţare publică şi privată) de peste 159 de milioane de euro pentru Măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice“, în cadrul sesiunii de cereri de proiecte din perioada 1-30 iulie.
„Dintre acestea, cele mai multe solicitări, 388 de cereri de finanţare, în valoare de 119 milioane de euro, se referă la componenta structurilor de cazare (pensiuni, cabane etc.), iar 162 de cereri, cumulând 28 de milioane de euro, vizează componenta legată de finanţarea centrelor de informare turistică. Pentru această sesiune au fost disponibile fonduri în valoare de 136 de milioane de euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect de încurajare a activităţilor turistice este de 200.000 de euro“, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).
Până în prezent, pentru Măsura 313 au fost depuse 1.401 cereri de finanţare, cu o valoare totală de 243,15 milioane de euro. Dintre acestea, 634 de proiecte, în valoare de 115,52 milioane de euro, au fost selectate pentru a primi finanţare. Până în prezent, APDRP a încheiat contracte de finanţare cu 594 de beneficiari, valoarea publică a acestor contracte însumând peste 104 milioane de euro.
Măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice“ face parte din Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale“ şi are ca obiectiv general dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural. Obiectivele specifice ale Măsurii 313 se referă la crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţi de turism, în special pentru tineri şi femei, la creşterea valorii adăugate în activităţi de turism, la crearea, îmbunătăţirea şi diversificarea infrastructurii şi a serviciilor turistice, cât şi la creşterea numărului de turişti şi a duratei vizitelor acestora.
Obiectivele operaţionale vizează creşterea şi îmbunătăţirea structurilor de primire turistică la scară mică, dezvoltarea sistemelor de informare şi promovare turistică, crearea facilităţilor recreaţionale în vederea asigurării accesului la zonele naturale de interes turistic.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 313 sunt microîntreprinderile, dar şi persoanele fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze. De asemenea, beneficiari eligibili pot fi şi comunele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU