20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria Târgu Jiu scapă de disponibilizaţi prin înfiinţarea de SRL-uri

Primăria Târgu Jiu scapă de disponibilizaţi prin înfiinţarea de SRL-uri

Primăria şi-a înfiinţat deja două societăţi – SC Edilitara Public SA şi SC Publica Guard SRL – unde vor fi angajaţi cei care se aflau pe listele de disponibilizaţi. Cu toate că sute de persoane ar fi trebuit trimise în şomaj, acestea vor fi angajate în cele două firme şi va trebui să câştige contracte pentru a avea salarii.

Primăria Târgu Jiu a „scăpat“ de problema disponibilizărilor prin înfiinţarea a două firme, SC Edilitara Public SA şi SC Publica Guard SRL. Ambele societăţi vor prelua personalul Direcţiei de Servicii Comunale (DSC), respectiv poliţiştii comunitari care erau angrenaţi în servicii de pază. Pentru a evita trimiterea în şomaj a câtorva sute de angajaţi, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au decis să folosească muncitorii respectivi în cadrul unor firme care vor beneficia de contracte din partea instituţiei şi care, de asemenea, va trebui să îşi găsească şi alte lucrări pentru a rezista pe piaţă. SC Edilitara Public SA va funcţiona de la 1 august şi are ca acţionar Consiliul Local Târgu Jiu, cu 95%. Diferenţa de 5% este deţinută de Sindicatul Independent din cadrul Direcţiei de Servicii Comunale din Târgu Jiu. Actualul director al Direcţiei de Servicii Comunale, Alexandru Zaharia, va deveni preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Edilitara Public SA. Firma îi va prelua integral pe cei 460 de salariaţi ai DSC.

220 de poliţişti comunitari la SC Publica Guard SRL

Poliţia Comunitară Târgu Jiu îşi va restrânge activitatea, iar din peste 320 de salariaţi vor rămâne 98. Cei 220 de poliţişti comunitari angrenaţi în prezent în servicii de pază vor fi preluaţi de nou-înfiinţata SC Publica Guard SRL. Asociat unic al firmei este Municipiul Târgu Jiu, iar cel care se va ocupa de managementul firmei se numeşte Constantin Talabă, de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
„Primăria va desfăşura lucrări prin intermediul celor două firme. A fost o soluţie la care s-a apelat pentru a nu-i trimite pe oameni acasă, dar ei trebuie să fie conştienţi că vor rezista pe piaţă prin serviciile pe care le oferă, pentru că primăria nu le va mai achita salariile. Iar după cum se ştie, oricine alege de pe piaţă serviciile cu preţul cel mai mic. Aceasta este regula de bază, plus cea care se referă la standardele de calitate. Va trebui să îşi găsească şi alte contracte pentru a rezista şi pentru a avea salarii”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU