15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContractele cu firmele care au întârzieri în implementarea proiectelor UE vor fi reziliate

Contractele cu firmele care au întârzieri în implementarea proiectelor UE vor fi reziliate

Contractele cu firmele care au întârzieri de şase-nouă luni în implementarea proiectelor finanţate din bani europeni vor fi reziliate, a anunţat sâmbătă premierul Emil Boc, precizând că săptămânile viitoare va da „câteva semnale publice“.
„Nu ne putem permite să pierdem bani europeni pentru că unele firme nu sunt interesate de absorbţia lor. Le punem la dispoziţie rambursarea rapidă, punem la dispoziţie două instrumente de cofinanţare pentru partea lor. Dacă nici în acele condiţii nu respectă graficul, atunci vom fi obligaţi să reziliem contractele. Deja săptămânile viitoare vom da câteva semnale de acest fel, publice“, a declarat Boc.
Premierul a mai anunţat că toate firmele care au proiecte pe Programul Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice“, gestionat de Ministerul Economiei, vor primi banii până în 15 august, în baza cererilor de rambursare.
„Am decis ca până în 15 august toate cererile de rambursare a banilor să fie finalizate. Cu alte cuvinte, toate firmele care au proiecte europene la acest minister vor primi banii pe baza cererilor de rambursare înaintate. Cererile de rambursare trebuie să se încadreze într-o perioadă de maximum 60 de zile, în loc de 120 de zile, cât era până în prezent, cu menţiunea că sperăm ca şi firmele să depună documentaţiile la timp şi în condiţiile legale“, a mai spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII