17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStrăzi de 24 de milioane de euro în Drobeta Turnu Severin

Străzi de 24 de milioane de euro în Drobeta Turnu Severin

Peste 100 de străzi şi trotuare din municipiul Drobeta Turnu Severin vor intra în curând în reabilitare, după ce un proiect iniţiat de primarul Constantin Gherghe a fost aprobat şi va primi de la Uniunea Europeană 24.549.716,59 euro.
Edilul din Severin a lucrat la acest proiect un an şi abia acum a primit un răspuns favorabil de la UE. Prin demararea lucrărilor se va reuşi asfaltarea a 118 străzi şi trotuare fără cheltuială de la bugetul local, însă după ce vor începe lucrările, se vor crea şi noi locuri de muncă în Severin.
„În zece zile avem obligaţia să depunem proiectul tehnic, iar în maximum o lună şi jumătate urmează semnarea contractului de finanţare. După adjudecarea licitaţiei, sper că aproximativ 1.500 de oameni, timp de cel puţin trei ani, cât estimăm că durează lucrările, îşi vor găsi un loc de muncă. Se va lucra sistematic, în aşa fel încât să nu paralizăm traficul prin municipiu şi încercăm, pe cât posibil, să nu creăm neplăceri cetăţenilor, dar mai ales conducătorilor auto. Sunt convins că, în final, cu toţii vom aprecia utilitatea, dar şi necesitatea acestor lucrări care se fac cu bani europeni, nerambursabili“, a declarat primarul Severinului, Constantin Gherghe.
Acesta a spus că din bugetul local s-a asigurat doar 2% din suma necesară lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS