14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRestructurarea prefecturii a pus funcţionărimea pe jar

Restructurarea prefecturii a pus funcţionărimea pe jar

După ce vineri prefectul de Dolj Eugen Georgescu (foto) a anunţat că este posibil să disponibilizeze o parte din funcţionărimea pe care o conduce, ieri a fost nevoie să facă şedinţă cu subalternii pentru a pune capăt interpretărilor în fel şi chip a reducerii fondului de salarii cu 25%, explicându-le acestora „realitatea crudă şi adevărată“: 28 dintre ei ar putea fi daţi afară.

Radiograma prin care săptămâna trecută Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat reducerea fondurilor de salarii ale prefecturilor cu 25% a băgat în sperieţi angajaţii guvernului din teritoriu din Dolj. „Am ţinut în mod deosebit să le prezint realitatea crudă şi adevărată. Am avut o întâlnire cu întreg personalul funcţionăresc şi le-am prezentat ce se solicita în radiogramă, ca să nu mai fie loc de alte interpretări“, a spus Eugen Georgescu ieri într-o conferinţă de presă. „Deocamdată este vorba de un proiect şi le-am adus la cunoştinţă că există posibilitatea să se aplice sau să nu se aplice“, a adăugat încurajator prefectul de Dolj. Potrivit noii organigrame, aplicarea unei reduceri de 25% la fondul de salarii de care dispune Prefectura Dolj se „traduce“ prin concedierea a 28 de funcţionari publici. În ceea ce priveşte aparatul propriu, prefectul Georgescu a calculat că trebuie să restructureze 13 posturi, restul fiind posturi din cadrul serviciilor de Permise Auto şi Paşapoarte din subordinea instituţiei.

Şefuţii din prefectură îşi păzesc fotoliile

Trebuie spus că aparatul propriu al Instituţiei Prefectului Dolj numără 61 de angajaţi în total, dar are un fond de salarii de 270.480 de lei, în timp ce serviciile din subordine, de unde se vor restructura 15 posturi dacă guvernul aprobă măsura, adunat, dispun de un fond de salarii de 91.000 de lei. Când a venit vorba de disponibilizării, şefii de direcţii şi servicii din prefectură s-au uitat mai întâi să dea afară dintre angajaţii cu salarii mici, în ciuda faptului că lefurile lor nu sunt afectate de reducerea fondului de salarii. „Am solicitat câtorva persoane cu funcţii importante să îmi dea un punct de vedere despre ce posturi ar trebui reduse. Am avut marea surpriză să constat că unii s-au gândit să-i eliminăm pe cei care au salariile cele mai mici sau pe cei care sunt muncitori contractuali, în speţă, şoferii, şi să rămânem noi, că tot avem carnete de conducere. Nu aşa se tratează problema“, a declarat prefectul Georgescu, explicând că restructurarea vizează funcţionari din toate compartimentele. „O reducere de personal implică şi reorganizarea birourilor, serviciilor şi direcţiilor. Nu este chiar aşa uşor, tăiem – dăm afară“, a mai spus prefectul.

Prefectul evaluat, subprefect restructurat

Conform prefectului de Dolj, proiectul de restructurare vizează atât posturi de la nivelul ministerului, cât şi din teritoriu. „Deocamdată discutăm despre o fază de proiect, discutăm despre ce am propus noi ca răspuns la solicitarea primită, dar se poate veni cu altă modificare. Nu ştim cum va arăta actul normativ, hotărârea se ia în guvern, dar se pare că se va restructura atât la nivelul ministerului, secretari de stat, cât şi la nivelul prefecturilor, un subprefect. Şi eu sunt supus unei posibile restructurări, evaluarea noastră, a prefecţilor, fiind făcută de ministru“, a precizat Eugen Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII