13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriColectorii „Rabla“ 2010, nemulţumiţi de numărul voucherelor

Colectorii „Rabla“ 2010, nemulţumiţi de numărul voucherelor

Voucherele se distribuie ca pâinea caldă. Reprezentanţii firmelor colectoare susţin că tichetele ar trebui distribuite în funcţie de rezultatele anterioare, şi nu pe criteriul populaţiei unui judeţ.

Voucherele alocate pentru ultima etapă a Programului „Rabla“ 2010 se distribuie ca pâinea caldă. Încă din prima zi de când au fost puse la dispoziţie, craiovenii s-au prezentat la centrele de colectare pentru a preda maşinile uzate şi a intra în posesia tichetelor valorice. De această dată, colectorii de maşini vechi sunt nemulţumiţi de criteriile care au stat la baza repartizării voucherelor.
„AFM a distribuit vouchere judeţelor în funcţie de numărul de locuitori, ceea ce nu are nici o relevanţă. Ar trebui să fie distribuite în funcţie de numărul de solicitări la ediţiile precedente sau în funcţie de numărul de maşini înscrise în circulaţie. Numărul este limitat şi data trecută a trebuit să refuz oameni pentru că nu mai aveam vouchere. Toată lumea a luat câte 200 de vouchere, fără să se ţină cont de vechimea firmei sau de performanţe“, a spus Constantin Vintilă, director de marketing la Adidrad SRL, companie implicată în program. Şi alte societăţi spun că din cauza limitării au refuzat solicitanţi.
„Am 200 de vouchere pentru început, dar se vor epuiza repede. În etapa trecută, solicitările au fost mai mari decât numărul de vouchere“, afirmă Vasile Marin, reprezentant al Remat Scholz. Alţii susţin că AFM trebuia să distribuie voucherele în funcţie de rezultatele precedente. „Părerea mea este că trebuie distribuite vouchere în funcţie de rezultatele de la etapele precedente. La noi, distribuirea de vouchere merge foarte bine“, afirmă şi Doru Ghinea, director al Remat SA Craiova. În această etapă a programului sunt puse la dispoziţie 50.000 de vouchere, numărul total al acestora ajungând în acest an la 160.000.

Actele necesare

Firmele acreditate să primească maşini uzate şi să distribuie vouchere în judeţul Dolj sunt Remat SA, Adidrad Com SRL, Oltmetal SA, Remat Scholz SA – filiala Oltenia şi Duncomet SRL.
Persoanele fizice care vor să achiziţioneze maşini noi primesc în schimbul autoturismelor vechi predate câte un tichet valoric (voucher) în valoare de 3.800 de lei pentru fiecare maşină. Cu acestea se pot prezenta la dealerii auto implicaţi în program, iar valoarea voucherelor este scăzută din preţul maşinii achiziţionate. În Craiova, dealerii care participă la program sunt Seiton Auto SRL (dealer Suzuki), Plus Auto SRL (dealer Ford), Rucom (dealer Opel şi Chevrolet), precum şi Policolor Exim SRL (dealer Honda).
Pentru a putea beneficia de program, solicitanţii trebuie să aibă alături de vouchere şi alte documente, cum ar fi certificatul de înmatriculare a autovehiculului uzat (în copie legalizată), certificatul de distrugere a autovehiculului uzat (în copie legalizată) şi certificatul de radiere din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat (în copie legalizată).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII