12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn Craiova a fost inaugurată cea mai mare salină din România

În Craiova a fost inaugurată cea mai mare salină din România

Craiovenii se pot bucura de beneficiile terapeutice ale celei mai mari saline de suprafaţă din ţară. Începând de ieri, problemele respiratorii şi neurologice pot fi tratate fără foarte multă cheltuială, chiar în centrul Craiovei. În Complexul Unirea, la etaj, Centrul de Sănătate Salinele Roman a inaugurat cea mai mare salină artificială de suprafaţă din România, care, pe lângă beneficiile unei saline naturale, oferă confortul unui spaţiu extrem de modern (muzică ambientală de relaxare, zonă dedicată copiilor, acces gratuit la internet wireless). Aceasta are la bază brevetul inventatorului Nelu Ştefan Roman.
„Centrul de Sănătate Salinele Roman este un proiect important. Astăzi (ieri-n.r.) a fost inaugurată salina principală, care are o suprafaţă de 240 mp şi o capacitate de peste 100 de persoane pe oră“, a declarat Dan Cioroianu, business manager al Centrului. În cel mai scurt timp vor fi inaugurate şi o salină mai mică, de aproximativ 30 mp, şi câteva cabinete medicale de pneumologie (specialitatea medicală care studiază şi tratează bolile pulmonare, bronşice, pleurale şi ale mediastinului), ORL, alergologie şi pediatrie.
„Pentru a eficientiza această terapie, intenţionăm să colaborăm cu un profesor de sport care să-i înveţe pe copii şi nu numai mişcări respiratorii ample şi să facă gimnastică respiratorie“, a declarat Ionuţ Gheorghe, iniţiatorul proiectului de la Craiova, care a explicat că pereţii incintei saline sunt construiţi din bulgări de sare aduşi de la Slănic Prahova. În perioada 28-30 mai, între orele 9.00-24.00, persoanele interesate pot să testeze gratuit efectele salinoterapiei la Centrul de Sănătate Salinele Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII