16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMorega cere verificarea lui Marin Condescu şi a echipei Pandurii

Morega cere verificarea lui Marin Condescu şi a echipei Pandurii


Deputatul liberal Dan Ilie Morega a solicitat public ca Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi şi alte instituţii cu atribuţii de control să facă verificări la Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, condus de sindicalistul Marin Condescu.

Şeful PNL Gorj, Dan Ilie Morega, solicită public instituţiilor cu atribuţii de control să verifice modul în care au fost cheltuite fondurile societăţilor cu capital de stat care au finanţat în ultimii cinci ani Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, condus de Marin Condescu. Morega este de părere că societăţile din minerit şi energie au cheltuit inutil bani pe o activitate sportivă care nu a avut performanţe şi care se află în subsolul clasamentului Ligii I şi cu şanse reduse de a evolua în aceeaşi ligă şi în sezonul următor. Liberalul-şef l-a atacat dur pe Marin Condescu în conferinţa de presă a partidului şi a afirmat că se impune un control al instituţiilor statului care să vizeze modul în care preşedintele Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu a cheltuit banii în ultimii cinci ani. Principalii cotizanţi la bugetul clubului din oraşul lui Brâncuşi sunt Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (cu peste un milion de euro anual), Complexul Energetic de la Turceni şi Complexul Energetic de la Rovinari, precum şi Primăria Târgu Jiu, care contribuie cu baza sportivă.

„Condescu este un profitor!“

 Inamic declarat al lui Marin Condescu, Dan Ilie Morega a mai spus că liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia a profitat de banii minerilor. „Să doneze Condescu în fondul de ajutorare casa pe care o are, nu banii minerilor! Condescu nu este decât un profitor care a obţinut contracte pentru firmele sindicatelor! Eu aş cere o verificare. Să verifice toţi activitatea de la Pandurii. Să vedem ce au făcut ei acolo cu banii. Cer control de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi Curtea de Conturi. Ei au spus că au mai avut controale şi că au ieşit bine, dar cred că a fost controlul lor intern. Să vedem şi unul serios. Marin Condescu ar trebui să fie verificat de DNA, la fel cum sunt verificaţi şi ceilalţi conducători de cluburi. Să vină Curtea de Conturi de la nivel central, nu agaricii de aici. Să vedem unde s-au dus atâtea milioane de euro. Unde sunt banii care s-au virat către club şi cine i-a mâncat cu polonicul? La fotbal au dat bani, iar pe mineri i-au disponibilizat“, a declarat Dan Ilie Morega.  

„E un comunist!“

Marin Condescu şi Dan Ilie Morega nu au fost niciodată în relaţii bune, acestea degenerând în perioada în care liberalii erau la guvernare, iar la conducerea societăţilor din minerit şi energie se aflau directori susţinuţi de Dan Ilie Morega şi PNL. Interesant este că, în perioada respectivă, atât Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, cât şi Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni au continuat să finanţeze clubul de fotbal al cărui preşedinte este Marin Condescu. Mai mult decât atât, chiar şeful PNL Gorj, Dan Ilie Morega, s-a aflat la conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului, fiind membru al AGA în 2008. De asemenea, Morega a fost membru în AGA la CE Rovinari şi membru al Consiliului de Administraţie la CE Turceni. „Să ne uităm la cine vorbeşte. Au spus că nu se înfiinţează Electra, dar se va înfiinţa şi acum au rămas fără obiectul muncii. E păcat că liberalismul e asociat cu Dan Ilie Morega. El uită că e un comunist care lua de la oameni ouăle şi viţeii, înainte de 1989“, a spus Marin Condescu, liderul USMO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS