22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOficiul de Cadastru a emis acte fără valabilitate juridică?

Oficiul de Cadastru a emis acte fără valabilitate juridică?

Cadastriştii care semnau ca registratori s-au trezit că au fost transformaţi din aprilie în consilieri juridici. Liderul sindical spune că toate actele semnate timp de o lună sunt lovite de nulitate. Prefectul spune că angajaţilor de la Cadastru li s-a schimbat doar subordonarea. Fişa postului este aceeaşi şi actele sunt valabile.

Angajaţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj se află în imposibilitatea de a mai semna actele care ajung la instituţie din cauză că Ministerul Administraţiei şi Internelor, de care aparţin de ceva vreme, le-a schimbat retroactiv încadrarea juridică. „Astăzi (ieri – n.r.) ne-au venit deciziile de la minister prin care am fost reîncadraţi pe nişte funcţii care nu se mai regăsesc în Legea cadastrului nr. 7/1996, astfel că noi nu mai putem semna acte. În lege se spune că actele trebuie semnate de registratori, dar astăzi ni s-a comunicat că de pe 11 aprilie 2010 suntem încadraţi ca şi consilieri juridici“, a declarat, pentru GdS, Florin Bălănescu, liderul sindical de la OCPI Dolj. Cadastriştii au început un protest pe 12 aprilie 2010, când au fost introduşi în categoria personalului bugetar din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Deciziile de la minister sunt datate 14 mai, dar abia ieri le-au fost comunicate celor de la Cadastru.

„Actele sunt nule“

Florin Bălănescu a mai spus că toate actele emise de OCPI Dolj de pe 11 aprilie şi până acum sunt „lovite de nulitate, pentru că noi le-am semnat în calitate de registratori, dar în această perioadă eram încadraţi ca şi consilieri juridici, fapt ce l-am aflat abia acum“. În perioada 11 aprilie – 18 mai, angajaţii OCPI au semnat sute de acte: extrase de carte funciară, certificate de sarcini şi alte încheieri.

„Actele au valabilitate juridică“

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a precizat că angajaţilor de la OCPI li s-a schimbat doar subordonarea, nu şi fişa postului. Prin urmare, actele semnate de ei sunt perfect valabile: „Eu îi înţeleg că sunt nemulţumiţi, dar actele semnate de ei au valabilitate. Dacă li s-a schimbat încadrarea nu înseamnă că nu au continuitate în serviciu. Pur şi simplu, echivalentul «registratorului» din justiţie este «consilier juridic» la MAI. Fişa postului nu s-a schimbat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII