16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria Târgu Cărbuneşti a pierdut procesul cu CJ Gorj

Primăria Târgu Cărbuneşti a pierdut procesul cu CJ Gorj

Primăria Târgu Cărbuneşti a pierdut procesul în care solicita anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Gorj, prin care a fost repartizat bugetul. Reprezentanţii primăriei au contestat criteriile de acordare a sumelor, considerând că acestea au fost de natură politică.

Magistraţii gorjeni au respins acţiunea formulată de Primăria Târgu Cărbuneşti împotriva Consiliului Judeţean Gorj, prin care a solicitat anularea Hotărârii prin care a fost împărţit bugetul. Acţiunea primăriei a fost considerată fără temei, având în vedere faptul că Hotărârea Consiliului Judeţean Gorj a fost votată de majoritatea consilierilor. Reprezentanţii Primăriei Târgu Cărbuneşti au motivat în faţa judecătorilor că primăriile conduse de edili ai Partidului Social Democrat au fost favorizate la împărţirea sumelor, iar cele conduse de liberali şi democrat-liberali au primit mai puţin decât solicitaseră. Au existat cazuri în care anumite primării conduse de edili PSD au beneficiat de sume mai mari decât ceruseră iniţial. Nemulţumiţi, primarul din Cărbuneşti, Mihai Mazilu (PNL), şi viceprimarul Ion Fugaru (PRM) s-au hotărât să conteste hotărârea în instanţa de contencios-administrativ.

Nu se lasă

Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, a declarat că primăria va face recurs la decizia Tribunalului Gorj, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel din Craiova. Fugaru este de părere că împărţirea bugetului a avut în vedere criterii politice: „Suntem curioşi să vedem motivarea judecătorilor. Aşteptăm să fie redactată şi să o primim. Noi oricum vom merge la Curtea de Apel din Craiova pentru a ne judeca în continuare. Şi noi, cei de la Primăria Târgu Cărbuneşti, şi alţi primari nemulţumiţi susţinem că s-a făcut o nedreptate. De ce unii să primească mai mult şi alţii mai puţin? Cu toţii trăim în acelaşi judeţ şi trebuie să ne desfăşurăm activitatea şi să continuăm investiţiile. Credem că la Craiova va fi altfel“, a menţionat Ion Fugaru, edilul oraşului Târgu Cărbuneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS