8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriStudent la Automatică, pasionat de artă

Student la Automatică, pasionat de artă

Este student în anul I la Facultatea de Automatică din Craiova, la specializarea Multimedia. Este pasionat de poezie, desen, muzică, dans, de arte în general. Îi place să spună despre sine că este „multilateral“. Bogdan-Mihai Ilie a deschis primul său vernisaj ca artist grafician la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova.

Un artist complex, ar spune mulţi despre personalitatea tânărului de numai 19 ani. S-a născut într-o familie de dascăli în Miercurea Ciuc. A început să deseneze încă din copilărie, însă şi-a dezvoltat pasiunea mult mai târziu. Este un tânăr autodidact, a experimentat şi şi-a dezvoltat calităţi de grafician, dar şi de poet sau muzician. Ca orice copil talentat, a debutat cu schiţe reprezentând maşini, apoi şi-a descoperit pasiunea pentru portrete. La o simplă vedere, îi poţi confunda lucrările cu fotografii. „În urmă cu aproximativ o lună m-am gândit să îmi deschid o expoziţie. Am mers la Muzeul de Artă din Craiova pentru a solicita sprijin, dar am fost sfătuit să cer găzduire Casei de Cultură «Traian Demetrescu» . În numai patru săptămâni am realizat 32 de desene – în creion mecanic, pe hârtie A4. Sunt desene tip schiţă, în care am încercat să redau o postură umană sau o parte din natură, fiind însă atent la toate detaliile din realitate sau la trăsăturile foarte fine ale feţei“, a povestit Bogdan-Mihai Ilie. Cel mai uşor în realizarea portretelor este reproducerea grafică a acestora după fotografii, însă se inspiră şi din jocuri sau din desenele realizate anterior, pentru că mărturiseşte că experienţa a început să-şi spună cuvântul. „Tot ce trebuie să faci e să-ţi laşi mâna să meargă pe foaie, să petreci două-trei ore în faţa «modelului» tău. Trebuie însă să înţelegi foarte bine ce pui pe hârtie, să compari ce ai pe foaie cu ce vezi în faţa ta“, a adăugat tânărul artist.
Bogdan-Mihai Ilie se gândeşte deja la o nouă expoziţie, pe care promite să o realizeze cel mai târziu în luna septembrie a acestui an. De data aceasta, expoziţia sa va avea un scop caritabil, banii obţinuţi din vânzarea desenelor dorind să îi doneze unui copil bolnav, care are nevoie de tratament.

Cântă la pian, scrie versuri

Este pasionat de limba engleză, scrie cu uşurinţă versuri în limba lui Shakespeare, a compus şi înregistrat câteva melodii pop şi balade, cântă la pian. Nu uită nici o clipă însă că este student, îşi dedică timpul studiului, doreşte să se specializeze în grafică. Anul viitor, vrea să plece cu o bursă de studii la o universitate din străinătate, conştient fiind că „din artă nu poate trăi“… Citatul său preferat este „Dragostea nu e oarbă, e prezbită. Numai după ce te desparţi de persoana iubită începi să-i distingi defectele“.

Expoziţia, deschisă până pe 29 aprilie
Lucrările grafice ale lui Bogdan-Mihai Ilie vor fi expuse la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ până pe 29 aprilie. Cei care doresc să le vadă o pot face zilnic, între orele 8.00 – 16.00. La vernisaj au participat artistul plastic Lucian Irimescu, Emil Boroghină, Magda Buce Răduţ etc. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS