Acasă Bani & Afaceri Proiectul de lege de revizuire a Constituţiei, la Consiliul Legislativ

Proiectul de lege de revizuire a Constituţiei, la Consiliul Legislativ

-

Preşedintele Băsescu a primit de la guvern proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei şi l-a trimis spre aviz la Consiliul Legislativ, urmând ca după primirea punctului de vedere al acestuia, să trimită propunerile de modificare la parlament.
„Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit ieri propunerea guvernului de iniţiere a revizuirii Constituţiei, însoţită de proiectul de lege şi de expunerea de motive. Preşedintele României, în temeiul art. 150 alin. (1) din Constituţie, în calitate de iniţiator al revizuirii Constituţiei, a transmis spre avizare Consiliului Legislativ textul proiectului de lege privind modificarea Constituţiei României, urmând ca după primirea avizului să înainteze parlamentului proiectul de revizuire şi avizul Consiliului Legislativ“, se arată într-un comunicat al preşedinţiei.
Totodată, comunicatul precizează că expunerea de motive şi proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei se află pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
Premierul a precizat că măsura luată de executiv are la bază articolul 150, alin. 1 din Constituţie, potrivit căruia revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată şi de preşedintele României, la propunerea guvernului. Proiectul de lege va fi trimis ulterior de preşedinţie la parlament, spre dezbatere şi adoptare. Boc a declarat că membrii executivului şi cei ai preşedinţiei au lucrat timp de aproape o lună la acest proiect. Documentul prevede, printre altele, parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300, preluând astfel rezultatele referendumului convocat de preşedintele Traian Băsescu în noiembrie 2009.
Proiectul de revizuire a Constituţiei poate fi accesat pe http://www.presidency.ro/static/Proiect_Revizuire_Constitutie.pdf

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Ce au căutat românii pe Google în 2019

La final de an, Google prezintă listele cu cele mai populare căutări realizate în 2019. Căutările anului 2019 scot în evidență oamenii,...