12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri480 de joburi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

480 de joburi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Doljenii aflaţi în căutarea unui job vor putea participa mâine la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul, organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, în intervalul orar 9.00 – 13.00. „Până la această dată au fost contactaţi 101 agenţi economici pentru depistarea locurilor de muncă vacante, iar 33 dintre aceştia şi-au anunţat participarea la eveniment“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul coordonator al AJOFM Dolj. Cele 33 de firme vor pune la dispoziţia celor interesaţi aproape 480 de locuri de muncă, din care 422 sunt pentru muncitori necalificaţi. Totuşi, absolvenţii de studii superioare vor avea la dispoziţie 19 slujbe. „Locurile de muncă vacante sunt în domeniile confecţii, construcţii maşini, asigurări“, a adăugat Aurora Tiribeja.
Aceasta a explicat că obiectivul acestei burse îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui job, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru pe piaţa forţei de muncă în cel mai scurt timp. Pentru angajatori, avantajul este că-şi pot recruta personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Chiar dacă la multe din bursele anterioare numărul şomerilor veniţi să-şi caute o slujbă a fost destul de mic, reprezentanţii AJOFM speră că de data aceasta situaţia va fi diferită, mai ales că numărul şomerilor din judeţ se apropie de 40.000. „Sunt convinsă că persoanele interesate să-şi caute un loc de muncă vor veni“, a spus Aurora Tiribeja, care a precizat că AJOFM Dolj va mai organiza pe 24 septembrie Bursa Absolvenţilor.

Cei mai mulţi şomeri şi-au găsit de lucru în luna martie

În primele trei luni ale anului şi-au găsit de lucru 2.919 persoane, 1.692 dintre acestea fiind angajate pe perioadă nedeterminată. Cei mai mulţi (1.496) au fost încadraţi în martie. „În luna martie au fost încadrate în muncă 811 persoane pe perioadă nedeterminată şi 685 pe perioadă determinată“, a declarat Aneta Bădulescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj. Asta, în condiţiile în care, în luna februarie, din rândul şomerilor şi-au găsit de lucru 866 de persoane (498 pe perioadă nedeterminată şi 368 pe perioadă determinată), iar în ianuarie, 557 (383 pe perioadă nedeterminată, iar 174 pe perioadă determinată).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII