13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDispută pe ridicarea maşinilor

Dispută pe ridicarea maşinilor

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a atacat la Tribunalul Mehedinţi, Secţia de Contencios Administrativ, hotărârea Consiliului Local Drobeta Turnu Severin care reglementează blocarea şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.
„Consider că hotărârea care stabileşte blocarea şi ridicarea maşinilor încalcă legea şi am hotărât să o atac în contencios. Sunt de acord ca şoferii care parchează în zonele interzise să fie amendaţi de Poliţia Rutieră, nu de primărie sau de Poliţia Comunitară. Voi semnala şi o excepţie de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte această hotărâre a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Dreptul la proprietate este garantat de Legea fundamentală a României. În momentul în care poliţiştii comunitari dispun măsurile de blocare şi ridicare a maşinii, este încălcat acest drept“, a declarat prefectul Ion Mîţu.
Potrivit hotărârii Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, „constatarea opririi sau staţionării neregulamentare a autovehiculelor sau remorcilor se efectuează de către primar, agenţii Poliţiei comunitare şi ai Poliţiei Municipiului, care aplică şi sancţiunea, conform prevederilor legale“.
Începând cu 15 martie 2010, aplicarea hotărârii a fost suspendată şi nici o maşină parcată în zonele interzise nu va mai fi ridicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII