11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimii salariaţi ai CFR Marfă Craiova pleacă acasă

Primii salariaţi ai CFR Marfă Craiova pleacă acasă

CFR Marfă trimite acasă aproape 4.400 de salariaţi. Cu 930 de disponibilizaţi, sucursala Craiova este în topul restructurărilor.

Primul lot din cei 930 de salariaţi restructuraţi ai sucursalei CFR Marfă Craiova a primit ieri deciziile de concediere, urmând ca până la sfârşitul lunii toţi angajaţii trecuţi pe lista de disponibilizări să plece acasă cu salarii compensatorii. Potrivit directorului Marinică Voicu, sucursala Craiova va rămâne cu circa 1.900 de salariaţi. „Sucursala de la Craiova are printre cei mai mulţi disponibilizaţi, dar trebuie să ţinem cont că este printre cele mai mari unităţi teritoriale. Ei vor primi 12-13-15 salarii de completare, pe lângă ajutorul de şomaj, până la nivelul salariului mediu pe economie“, a precizat Mihai Frăsinoi, directorul CFR Marfă.
Compania a trecut în ultimul an prin mari transformări. Pierderile însemnate şi concurenţa rutieră au dus la măsuri de restructurare masivă a societăţii. „La finalul programului de restructurări, CFR Marfă va avea circa 10.500 de salariaţi. Prin programul iniţial se estimase concedierea a peste 8.000 de salariaţi. În cele din urmă, cifra a rămas la 6.380 de persoane. 4.600 dintre ei vor pleca şi cu preaviz şi plăţi în completare, iar aproximativ 1.700 vor pleca la pensie, pentru limită de vârstă, prin demisie sau din alte motive. În prezent, transportul feroviar de marfă are mari probleme, fiind concurat de transportul rutier de mărfuri, care are tarife mai mici. Eu spun că în condiţiile în care s-ar face investiţii, iar transportatorii rutieri ar fi taxaţi la fel ca şi cei feroviari, transportul de mărfuri CFR ar deveni mai avantajos“, mai spune Frăsinoi.
Concedierile din CFR nu se opresc însă aici. Din luna aprilie, CFR Călători ar urma să trimită acasă 1.000 de salariaţi, iar CFR Infrastructură urmează să disponibilizeze şi ea circa 2.500 de oameni.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII