10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlţi 700 de gorjeni vor fi disponibilizaţi

Alţi 700 de gorjeni vor fi disponibilizaţi

Potrivit datelor de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, până la sfârşitul lunii aprilie, 724 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. În ceea ce priveşte disponibilizările colective, în luna martie CFR Marfă Sucursala Craiova va da afară 73 de angajaţi, iar de la SC Minprest SA vor pleca în şomaj alţi 78 de oameni. Tot de la o societate care prestează servicii pentru minerit, SC Sind Jilţ, vor fi concediaţi în această lună 73 de angajaţi.
„Pentru luna aprilie, am primit înştiinţările de disponibilizare a 300 de angajaţi ai SNLO şi a 200 de angajaţi de la Complexul Energetic Rovinari. Acolo este vorba şi despre prevederile Ordonanţei 116, cei disponibilizaţi primind şi plăţi compensatorii. În martie şi aprilie, vor fi disponibilizaţi, din datele pe care le avem, 724 de oameni“, a spus Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
În prezent, în judeţul Gorj există 17.300 de şomeri, rata şomajului fiind de 11,5%. Alt aspect important este acela că în această săptămână AJOFM Gorj a publicat lista locurilor de muncă disponibile: 252, din care doar două pentru absolvenţi. La un calcul simplu rezultă că 68 de şomeri se bat pe un singur loc de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS