17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPeste 200 de ceferişti olteni, puşi pe liber în martie şi aprilie

Peste 200 de ceferişti olteni, puşi pe liber în martie şi aprilie

226 de angajaţi ai CFR din judeţul Olt vor rămâne fără loc de muncă în martie şi aprilie, potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Cel mai probabil, aceştia vor primi de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), pe lângă indemnizaţia de şomaj, o sumă de două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie la data desfacerii contractului de muncă. La aceasta se adaugă un venit lunar de completare pentru o perioadă de 20-24 de luni. „Sunt 226 de persoane anunţate pentru luna martie şi aprilie pentru a fi disponibilizate de la CFR. Acestea sunt cifrele oficiale din adresele şi înştiinţările venite de la CFR“, a precizat Elena Iordache, purtătoarea de cuvânt a AJOFM.
Restructurările din CFR au fost motivate prin faptul că „în ultimii ani, cota de piaţă a volumului de transport feroviar a fost în continuă scădere (…) şi se impune corelarea numărului de personal din sistemul feroviar cu volumul de activitate“.

Sindicaliştii olteni nu ştiu nimic

Liderii sindicali ai ceferiştilor din Olt nu cred că vor fi disponibilizate atât de multe persoane şi nu au putut să precizeze dacă vor exista plăţi compensatorii. „Se zice că vom primi plăţi compensatorii, două salarii. Nu ştiu exact. Cred că 200 de oameni ar fi prea mult“, a spus Matei Gheorghe, de la Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Piatra-Olt.
Dumitru Mitroi, reprezentantul Sindicatului Depou Piatra-Olt, a dat asigurări că disponibilizările nu sunt aşa de numeroase pe cât se spune şi că nu vor fi afectate toate departamentele CFR. „Nu sunt de la noi. Noi n-avem de unde. Două sute şi ceva suntem cu toţii“, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII