5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAPIA dă 8,1 milioane de lei pentru neutralizarea deşeurilor

APIA dă 8,1 milioane de lei pentru neutralizarea deşeurilor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a repartizat centrelor sale judeţene suma de 8,1 milioane de lei, reprezentând sprijinul financiar pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animală, datorat cererilor depuse în lunile octombrie-noiembrie 2009.
Potrivit APIA, sprijinul financiar, în cuantum de 0,21 euro/kilogram deşeu neutralizat, echivalent în lei la cursul oficial al BNR din ziua facturării, s-a acordat potrivit HG nr. 1.211/2005.
„Potrivit actului normativ, nivelul sprijinului se acordă în funcţie de categoria de deşeuri de origine animală şi de provenienţa acestora, după cum urmează: 100% pentru animalele moarte provenite de la crescători individuali şi pentru animalele găsite moarte sau alte animale a căror colectare şi neutralizare intră în sarcina consiliilor locale; 50% pentru animalele moarte din ferme şi pentru deşeurile de origine animală provenite din activitatea industriei de tăiere a animalelor/de procesare a cărnii sau a altor produse de origine animală“, se arată într-un comunicat remis luni de APIA.
Beneficiarii sprijinului sunt persoanele fizice sau juridice care desfăşoară activităţi de neutralizare a deşeurilor de origine animală în unităţile proprii, precum şi concesionarul activităţii de neutralizare a deşeurilor de origine animală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS