32.5 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri APIA dă 8,1 milioane de lei pentru neutralizarea deşeurilor

APIA dă 8,1 milioane de lei pentru neutralizarea deşeurilor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a repartizat centrelor sale judeţene suma de 8,1 milioane de lei, reprezentând sprijinul financiar pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animală, datorat cererilor depuse în lunile octombrie-noiembrie 2009.
Potrivit APIA, sprijinul financiar, în cuantum de 0,21 euro/kilogram deşeu neutralizat, echivalent în lei la cursul oficial al BNR din ziua facturării, s-a acordat potrivit HG nr. 1.211/2005.
„Potrivit actului normativ, nivelul sprijinului se acordă în funcţie de categoria de deşeuri de origine animală şi de provenienţa acestora, după cum urmează: 100% pentru animalele moarte provenite de la crescători individuali şi pentru animalele găsite moarte sau alte animale a căror colectare şi neutralizare intră în sarcina consiliilor locale; 50% pentru animalele moarte din ferme şi pentru deşeurile de origine animală provenite din activitatea industriei de tăiere a animalelor/de procesare a cărnii sau a altor produse de origine animală“, se arată într-un comunicat remis luni de APIA.
Beneficiarii sprijinului sunt persoanele fizice sau juridice care desfăşoară activităţi de neutralizare a deşeurilor de origine animală în unităţile proprii, precum şi concesionarul activităţii de neutralizare a deşeurilor de origine animală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Trump: „Un vaccin anti Covid ar putea fi gata...

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat,...

ȘTIRI GdS

Indicele ROBOR, la cel mai mic nivel din ultimele...

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut joi de la...

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Tramvaie...

Cu cât au plătit mai puțin la ANAF firmele...

Firmele doljene și-au plătit, în mare parte, la timp impozitele și taxele către stat. Totuși, față de aceeași perioada a anului trecut, încasările Fiscului doljean au scăzut cu 43,5 de milioane de lei în iulie, ceea ce reprezintă o scădere cu doar 12% față de luna similară din 2019. Situația nu este alarmantă. Care sunt motivele scăderii veniturilor la buget.

Derulare proiect „Dezvoltarea activitatii in cadrul ROCONIS TRANS CONSTRUCT...

SC ROCONIS TRANS CONSTRUCT SRL, cu sediul în Municipiul Craiova, România, Strada Electroputere, Nr.6, Bloc M47, Ap.5,...

Comunicat de presă – Derulare proiect „DEZVOLTAREA DURABILA A...

SC SPORTEAM SRL, cu sediul înMunicipiul Craiova, Strada Nanterre,Nr.12, județul Dolj, cod postal200485, derulează, începând cu data...

Firmele doljene cer la ANAF rambursări de TVA pe...

Sute de firme au cerut în pandemie rambursarea de TVA de la ANAF. Guvernul a decis ca și în partea a doua a anului, Fiscul să ramburseze TVA fără a efectua controlul prealabil. Iată ce sume a achitat AJFP Dolj către firme sub formă de TVA.