11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMedicii nu s-au înghesuit la Stomatologie

Medicii nu s-au înghesuit la Stomatologie

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj anunţă, la sfârşitul acestei săptămâni, câştigătorii licitaţiei pentru închirierea cabinetelor medicale din fostele policlinici de stomatologie de pe bulevardul Calea Bucureşti şi din cartierul Brazda lui Novac. În ambele policlinici au rămas cabinete neocupate.

Conducerea executivă a CJ Dolj a explicat că, după depunerea ofertelor pentru închirierea cabinetelor medicale din cele două centre medicale reabilitate de curând, se vor ocupa circa 35 dintre acestea. Rămân libere în incinta fostei policlinici de la Rotonda patru cabinete de stomatologie, dintre care unul de stomatologie pentru copii, cinci laboratoare de tehnică dentară, un cabinet ORL şi un cabinet de interne. În incinta policlinicii din cartierul Brazda lui Novac din Craiova, după această primă licitaţie pentru închiriere organizată de CJ Dolj, rămân neocupate două laboratoare de tehnică dentară, un alt laborator plus o cameră de recoltare probe, un cabinet ORL şi unul de cardiologie. „În ceea ce priveşte spaţiile care rămân neocupate, putem spune că nu am avut ofertanţi. Au fost câteva cazuri în care cei care s-au prezentat la licitaţie au fost excluşi pentru că nu îndeplineau condiţiile din caietul de sarcini, dar, în majoritate, nu am avut oferte. Spaţiile vacante vor fi scoase iarăşi la licitaţie“, a declarat vicepreşedintele responsabil de probleme economice al CJ Dolj, Dan Mogoş.

Chirii între 10 şi 15 euro pe metrul pătrat

Potrivit CJ Dolj, caietul de sarcini al licitaţiei de închiriere a spaţiilor a fost ridicat de aproximativ 50 de persoane fizice şi juridice, iar oferte au depus circa 35 dintre acestea. Licitaţia a pornit de la un preţ de 10 euro/metrul pătrat. Cea mai bună ofertă primită pentru un cabinet medical a fost de 14,8 euro/metrul pătrat. „Deocamdată nu vă putem spune nimic despre câştigători. Aceştia vor fi anunţaţi la sfârşitul acestei săptămâni. Va urma o perioadă de cinci zile în care se pot depune contestaţii, iar în următoarele două-trei săptămâni, după estimările mele, vor fi semnate toate contractele de închiriere“, a adăugat vicepreşedintele Mogoş. Cu toate acestea, cele două policlinici vor fi funcţionale la aproximativ două luni de la semnarea contractelor. Potrivit caietului de sarcini, cabinetele medicale amenajate în cele două policlinici pot fi închiriate pe o perioadă de maximum şapte ani, dar nu există prevederi privind o perioadă minimă de închiriere. Conducerea CJ Dolj a explicat că, deşi chiriile practicate sunt mici în ideea să stimuleze medicii care îşi amenajează cabinetele să practice preţuri mici, acestora nu li se poate impune o grilă de tarife reduse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII