Acasă Bani & Afaceri Craiova, încă în hora gunoiului

Craiova, încă în hora gunoiului

-

Anunţata ieşire a Primăriei Craiova din organizaţia ECODOLJ, asociaţie doljeană formată din administraţiile locale în scopul gestionării deşeurilor, a fost amânată ieri în plenul şedinţei ordinare a consiliului local municipal. Executivul luase decizia de a renunţa la participarea în ECODOLJ din cauză că asociaţia intenţionează să implementeze un proiect de gestiune a deşeurilor conform căruia gunoiul din tot Doljul ar urma să fie depozitat la rampa ecologică a Craiovei de la Mofleni. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a precizat că asocierea poate merge foarte bine înainte, însă fără ca gunoiul judeţului să fie adus lângă oraş şi fără ca maşinile cu deşeuri din toată zona să treacă prin mijlocul Craiovei.
„Retrag proiectul pentru o lună. Nu vreau să se spună că pierde judeţul nu ştiu câte zeci de milioane de euro din cauza noastră. Să le luăm, este foarte bine. Dar nici nu putem admite ca tot gunoiul să ajungă pe malul Jiului şi lângă Craiova. Amplasarea rampei la Mofleni a fost o mare greşeală, iar conform strategiei de dezvoltare a oraşului rampa trebuie mutată. Propun să analizăm împreună cu consiliul judeţean ce trebuie făcut pentru a găsi altă locaţie a depozitului, iar peste o lună luăm o decizie în funcţie de concluzie“, a spus primarul Antonie Solomon. Acesta a mai afirmat că şi contractul pentru gestiunea deşeurilor Craiovei ar putea fi preluat de consiliul judeţean, dacă acesta ar fi dispus.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...