21.9 C
Craiova
vineri, 7 august, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri 38 de sesizări penale privind tranzacţiile imobiliare

38 de sesizări penale privind tranzacţiile imobiliare

Inspectorii fiscali au înaintat organelor de urmărire penală 38 de sesizări penale privind tranzacţii imobiliare ale persoanelor fizice, derulate între 2006 şi 2008, pentru prejudicii de 34,55 milioane de lei, a anunţat, vineri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Totodată, aceştia au dispus instituirea de măsuri asiguratorii la 154 de contribuabili, pentru suma de 238,12 milioane de lei, a mai anunţat Fiscul.
ANAF, prin structurile de inspecţie fiscală, a declanşat, în septembrie 2009, acţiuni de verificare asupra persoanelor fizice care au realizat, în perioada 2006 – 2008, venituri din tranzacţii imobiliare cu terenuri construibile şi construcţii noi, cu caracter de continuitate şi în scop comercial, pentru a vedea dacă au plătit taxa pe valoarea adăugată (TVA) aferentă.
„Având în vedere numărul mare de contribuabili care au efectuat tranzacţii imobiliare în perioada 2006 – 2008 şi capacitatea limitată de acţiune a organelor de inspecţie fiscală, s-a efectuat o primă selecţie a contribuabililor pe baza unor criterii obiective (depăşirea plafonului de scutire de 35.000 de euro, valoarea tranzacţiilor şi efectuarea a mai mult de cinci tranzacţii într-un an)“, se menţionează în comunicat.
Astfel, până pe 11 ianuarie 2009, ANAF a selectat 7.145 de astfel de contribuabili persoane fizice şi a iniţiat 1.537 de controale inopinate pentru clarificarea stării de fapt fiscale a persoanelor respective, dintre acestea fiind finalizate 1.054 de controale inopinate. Cele 7.145 de persoane au efectuat 85.442 de tranzacţii, cu o valoare totală de 14,886 miliarde de lei.
ANAF precizează că în acestea sunt incluse toate tranzacţiile, respectiv atât operaţiuni taxabile, cât şi scutite, departajarea urmând a se face prin acţiuni de verificare pe teren sau la sediul organelor fiscale competente.
De asemenea, ANAF a făcut propuneri de continuare a verificărilor cu inspecţii fiscale pentru 494 de contribuabili.
Din acestea, au fost finalizate 215 inspecţii fiscale, fiind stabilite sume suplimentare de 222,68 milioane de lei (144,21 milioane de lei obligaţii principale şi 78,47 milioane de lei accesorii), iar 173 de inspecţii fiscale sunt în curs de desfăşurare, fiind estimate a fi înscrise sume suplimentare de 91,37 milioane de lei (60,77 milioane de lei obligaţii principale şi 30,6 milioane de lei accesorii).
Alte 106 inspecţii fiscale urmează să fie demarate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Ion Răcăreanu, primarul Brădeştiului, un exemplu pentru administraţia publică...

Odată la patru ani, un nou val de aleşi locali aduce speranţa în localităţile României. Primari cu state vechi sau nou-veniţi, toţi...

Indicele ROBOR, la cel mai mic nivel din ultimele...

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut joi de la...

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Tramvaie...

Cu cât au plătit mai puțin la ANAF firmele...

Firmele doljene și-au plătit, în mare parte, la timp impozitele și taxele către stat. Totuși, față de aceeași perioada a anului trecut, încasările Fiscului doljean au scăzut cu 43,5 de milioane de lei în iulie, ceea ce reprezintă o scădere cu doar 12% față de luna similară din 2019. Situația nu este alarmantă. Care sunt motivele scăderii veniturilor la buget.

Derulare proiect „Dezvoltarea activitatii in cadrul ROCONIS TRANS CONSTRUCT...

SC ROCONIS TRANS CONSTRUCT SRL, cu sediul în Municipiul Craiova, România, Strada Electroputere, Nr.6, Bloc M47, Ap.5,...

Comunicat de presă – Derulare proiect „DEZVOLTAREA DURABILA A...

SC SPORTEAM SRL, cu sediul înMunicipiul Craiova, Strada Nanterre,Nr.12, județul Dolj, cod postal200485, derulează, începând cu data...